Eva Ferran, nova directora dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona

Assumirà el càrrec a partir del pròxim divendres, 1 de febrer
Eva Ferran, amb el regidor de Joventut de Cambrils, Eduard Pellicer, en una imatge d'arxiu | Ajuntament de Cambrils

 

Relleu al capdavant de la direcció territorial de Justícia al Camp de Tarragona. A partir del pròxim divendres, 1 de febrer, Eva Ferran liderarà l’equip que el departament té al territori en substitució de l’actual directora territorial, Fina Palomar, al càrrec des de l'any 2016. La reusenca Eva Ferran és llicenciada en Dret per la Facultat de Ciències Jurídiques de la Universitat Rovira i Virgili i, fins ara, ocupava el càrrec de subdirectora general d’Anàlisis i Programació de la Direcció General de Protecció Social del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Anteriorment, Ferran ja havia ocupat un càrrec polític a la delegació del Camp de Tarragona, en aquest cas com a coordinadora territorial de Joventut. Al mateix Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també ha estat cap de Servei de Gestió Territorial a Tarragona.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La construcció del Centre Obert, repte immediat

Al capdavant de la direcció dels Serveis Territorials de Justícia, Eva Ferran té com a reptes més imminents la construcció del nou Centre Penitenciari Obert (CPO), les obres del qual s’han d’iniciar el segon semestre d’aquest 2019, i la millora dels equipaments judicials a Tarragona, segons informen fonts del departament català.

Els terrenys on s'ubicarà el nou centre penitenciari obert, a Tarragona, al costat de les dependències de la Guàrdia Civil | Josep M. Llauradó

 

El projecte del CPO, a l'espera dels pressupostos

El futur Centre Penitenciari Obert (CPO) de Tarragona resta pendent de l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya. La construcció de l'edifici, que substituirà l'antiga presó de la ciutat i acollirà interns en règim de tercer grau, depèn d'aquestes partides i, en un principi, s'hauria d'inaugurar a finals d'aquest 2019. Les obres, però, encara no han començat a l'espera d'uns diners que encara no arriben.

El juliol de l'any 2016, la Generalitat va informar que el Departament de Justícia construiria un nou CPO a Tarragona. La instal·lació, per la seva part, havia de formar part de l'anomenat Fòrum de la Justícia, un espai que havia d'aglutinar totes les dependències del departament al territori. El Fòrum, però, tampoc té data ni pressupost, perquè el govern català no té fons per engegar-lo. El projecte del CPO, en canvi, es va adjudicar l'abril del 2018 per un import de 646.561,08 euros.

"ATENCIÓ: Imposen un augment del castellà en escoles de Tarragona" "Aragonès Transports surt de la seva situació concursal i afronta el futur amb optimisme"