El vent segueix bufant amb força avui diumenge amb ratxes de més de 100 km/h a l'Ebre

Durant el matí, els Bombers han atès fins a 15 avisos a les comarques de Tarragona

 

Els Bombers de la Generalitat han atès 134 avisos relacionats amb l'episodi de fort vent des que es va activar l'alerta del pla Ventcat, aquest dissabte al matí, i fins avui diumenge, 3 de febrer, a les 12 del migdia, i la majoria s'han rebut a les Terres de l'Ebre i a les comarques de Girona.

Els arbres, la principal incidència

Gran part de les sortides que han fet els efectius d'aquest cos han estat per caiguda d'arbres, sanejaments de façana i risc de caigut d'algun element de la via pública. Protecció Civil ha informat a través de les xarxes socials que el telèfon d'emergències ha rebut 89 trucades en tot l'episodi i ha alertat que «es manté la previsió de fort vent a la meitat nord i al sud de Catalunya fins a la propera matinada».

Els Bombers atenen 15 avisos a les comarques de Tarragona

Entre les vuit del vespre de dissabte i les dotze del migdia d'aquest diumenge els Bombers han atès 52 avisos. 25 d'aquests de la regió d'emergències de Girona, 11 de les Terres de l'Ebre, 4 de Lleida, 4 de Tarragona, 4 de l'àrea metropolitana sud i dues de l'àrea metropolitana nord.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a l'estació meteorològica de Portbou s'ha assolit una ratxa màxima de vent de 170,6 km/h, a la de Boí 141, a la de Salòria 99,4 i a la de Mas de Barberans 104.

"ALERTA: Bombers reben una trentena d'avisos pel fort vent a les comarques de Tarragona" "Dia Mundial Contra el Càncer: uns 4.500 casos de càncer es diagnosticaran a TGN el 2019"