Els jutjats del Vendrell i Gandesa deixaran d'estar vigilats 24 hores pels Mossos d'Esquadra

El TSJC només manté la vigilància permanent al Palau i a la Ciutat de la Justícia
Els Mossos deixaran de vigilar 24 hores els jutjats de Gandesa i el Vendrell | TarragonaDigital

 

El president del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), Jesús María Barrientos, ha ordenat aquest divendres rebaixar la protecció policial permanent en sis jutjats territorials i només mantenir la vigilància 24 hores al Palau de Justícia —seu de l'Audiència de Barcelona i del TSJC— i a la Ciutat de la Justícia de Barcelona.

En un escrit adreçat al comissari cap dels Mossos d'Esquadra, Eduard Sallent, que ha recollit Europa Press, el president de l'alt tribunal català ordena reduir la vigilància als jutjats del Vendrell, Gandesa (Tarragona), Balaguer, Cervera, Solsona (Lleida) i Berga (Barcelona), de manera que es retirin els Mossos d'Esquadra durant el dia —de 08.00 a 15.00 hores els dies feiners— i que es mantinguin la resta d'hores.

En aquests sis jutjats —que continuaven en vigilància permanent malgrat que a la resta de jutjats catalans s'havia reduït el dispositiu Toga— s'ha decidit retirar la presència policial durant les hores d'obertura de les oficines judicials perquè segons el criteri policial s'han «diluït» els riscos, a partir del dilluns 23 de setembre.

El TSJC va ordenar el 6 de febrer als Mossos una vigilància policial presencial i permanent a totes les seus judicials dels 49 partits judicials de Catalunya, després que la matinada del 4 de febrer els CDR actuessin simultàniament en 26 edificis, en els quals van fer pintades i van llançar excrements.

El 13 de maig, el TSJC ja va acordar rebaixar el dispositiu i retirar la presència policial de la majoria de jutjats durant el dia, en l'horari d'obertura de les oficines judicials, excepte en aquests sis jutjats, segons el criteri policial de riscos, i el Palau i la Ciutat de la Justícia. El TSJC ha decidit rebaixar una segona vegada el dispositiu Toga després de rebre un escrit del comissari Sallent el passat 5 de setembre perquè els riscos s'havien vist «diluïts».

"🏖 BONES NOTÍCIES per a les platges tarragonines" "‼ El Banc de Sang fa una crida per demanar nous donants de medul·la òssia"