L'N-340 i l'N-240, sense camions a partir de diumenge, 2 de setembre

El Consell de Ministres ha aprovat la mesura aquest divendres
La imatge dels camions circulant a l'N-340, entre Altafulla i Vilafranca del Penedès, no tornarà a produir-se. | TarragonaDigital.com

 

Aquest diumenge, 2 de setembre, els camions ja no podran circular a través de l'N-340 —de Peníscola a l'Hospitalet de l'Infant i d'Altafulla a Vilafranca del Penedès— ni de l'N-240, entre les Borges Blanques i Montblanc. Hauran de fer-ho, obligatòriament, per l'AP-7 i l'AP-2, respectivament, on tindran bonificacions. El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat aquest divendres el reial decret que dona llum verd a les bonificacions per treure el trànsit de camions d'aquestes vies.

Els camions, fora de l'N-340 i l'N-240 des de diumenge

D'aquesta manera, la mesura es publicarà al BOE aquest dissabte, 1 de setembre, i per tant, entrarà en vigor l'endemà de la publicació: aquest mateix diumenge. La ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, ha subratllat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’executiu de Pedro Sánchez ha «agilitzat» la mesura atesa l’afectació que té la circulació dels camions i per «evitar la sinistralitat». 

  

Les bonificacions anunciades per part del govern espanyol cap als camions que s'hagin de desviar són d’un 42,53% en el cas dels camions en trànsit i del 50% en els que facin trajectes interns en els trams afectats. En el cas de l’N-240, les bonificacions s’estenen entre els accessos de l’AP-2 de les Borges Blanques i el Pla de Santa Maria. En el cas dels trajectes interns, bonificats amb el 50%, els conductors hauran de disposar d'un sistema de peatge dinàmic o telepeatge (Via T) per poder-se'n beneficiar

A més, tal com ja s'havia anunciat mesos enrere, el govern espanyol també pretén eximir dels peatges els vehicles lleugers que facin el mateix trajecte d'anada i tornada en el tram comprès entre Alcanar i Vilafranca Sud en un període de 24 hores. Per gaudir d'aquests descomptes, els conductors que en vulguin disposar també hauran de tenir el dispositiu de telepeatge (Via T) per tal de poder-se'n beneficiar.

Tot just aquest dimecres es començaven a col·locar els onze senyals que indiquen l'obligatorietat de desviar-se per part dels camions. Ara, s'hauran de destapar perquè la mesura entra en vigor, ja, aquest mateix diumenge, 2 de setembre.

"ATENCIÓ: Què esperen els diputats tarragonins del proper curs polític" "Les 5 claus del nou curs polític que comença a les comarques de Tarragona"