La demarcació de Tarragona comptarà amb dos nous examinadors de trànsit

Les incorporacions permetran augmentar el nombre de cites d'exàmens de conducció

A través del Butlletí Oficial de l'Estat, el Govern espanyol ha anunciat la incorporació de 25 nous examinadors de la Direcció General de Trànsit a Catalunya: setze a Barcelona, cinc a Girona, dos a Lleida i dos a Tarragona.

D'aquesta manera, es reforça l'actual equip de les diferents administracions provincials, amb la voluntat de pal·liar el dèficit d'examinadors i augmentar el nombre de cites a disposició dels futurs conductors i les autoescoles. Amb les noves incorporacions, la demarcació de Barcelona passarà a tindre 87 examinadors, Girona 11, Lleida 5 i la demarcació de Tarragona en passarà a tindre 12.

En un termini màxim de 30 dies, els examinadors s'hauran d'incorporar als seus nous llocs de feina, tot restant a disposició de les noves convocatòries d'examen per treure's el carnet de conduir.

El govern respon a unes demandes àmpliament demandades que l'any passat van portar a la vaga als examinadors de tot l'Estat | simumak

Millores en les condicions laborals del sector

Més enllà de l'ampliació de personal, que es preveu torni a augmentar en un futur pròxim; el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública ha anunciat també, que tal com reivindicaven els treballadors del sector, els examinadors rebran 250 euros al mes, retroactivament, des de l'1 de gener del 2018.

A més a més, aquest 2019 el govern de l'Estat aprovarà un Decret-Llei pel qual s'aprovaran mesures urgents en matèria de retribucions en l'àmbit del sector públic, incloent-hi la cobertura jurídica necessària per poder seguir pagant aquest complement específic destinat exclusivament als examinadors de trànsit.

Tot plegat unes millores àmpliament demandades que l'any passat van portar a la vaga els examinadors d'arreu de l'Estat i que va provocar un col·lapse a les autoescoles, on es van haver d'ajornar milers d'exàmens previstos.

"Més pressupost per millorar els museus del Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre" "Set projectes de Tarragona s'exposaran a inversors per aconseguir finançament"