Reus i el Vendrell, ciutats per on passarà el primer bus autònom de Catalunya

L’'Èrica', que així es diu l'autobús, circularà per zones restringides d’entre 300 i 500 metres.
Èrica, el primer autobús autònom de Catalunya | Cedida

La posada en circulació del primer autobús autònom de Catalunya ha estat presentada per la Generalitat de Catalunya. Aquest autobús s’anomena «Èrica», per les inicials de les paraules «elèctric, revolucionari, intel·ligent, compartit i amable», i circularà per vuit municipis catalans entre els dies 7 de setembre i 28 d'octubre.

L’Èrica començarà la seva gira a Sant Cugat del Vallès i posteriorment visitarà Terrassa, Sabadell, Girona, Reus, El Vendrell, Martorell i Vic. Aquest projecte ha estat liderat per l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU). L’AMTU reuneix 97 municipis i 3 Consells Comarcals i en aquest projecte ha comptat amb el suport del Departament de Territori i Sostenibilitat.

Els dos objectius principals de l’autobús autònom són donar l'oportunitat de conèixer un sistema de transport de desenvolupament tecnològic important pel futur als ajuntaments, i que la població pugui experimentar ells mateixos els avantatges i possibilitats de l’autobús.

Perquè cada municipi pugui participar en la gira han de complir els següents requisits: tenir un punt de recàrrega de vehicles elèctrics, una zona restringida per a altres vehicles i, a més, bona cobertura de GPS.

 

Fita històrica del país: és el primer autobús autònom i elèctric

L’autobús autònom, que marcarà una fita històrica del país, realitzarà unes rutes d’entre 300 i 500 metres que prèviament seran enregistrades amb una sèrie de processos informàtics, d'uns dos dies de durada.

Aquest bus ha estat fabricat per l’empresa EasyMile, dels Estats Units, i com a operadora l’empresa Transdev, de França. És elèctric, té capacitat per a 12 persones, sis assegudes i sis dretes, i té una velocitat màxima de circulació de 18 km/h.

Els recorreguts seran totalment gratuïts i constaran de només dues parades, la de l’inici i la del final, en tot moment a l’interior hi serà un enginyer especialitzat en el funcionament de l’autobús per ser d'ajuda als usuaris.

  

A més, hi haurà una carpa informativa a cadascuna de les dues parades on els usuaris podran completar una enquesta realitzada per la Universitat de Barcelona que permetrà a les institucions conèixer les opinions dels ciutadans.

El cost total de la campanya és d'uns 300.000 euros, dels quals gairebé un 50% és assumit per les institucions dels municipis participants, mentre que la resta és finançada conjuntament per la Generalitat i l'AMTU.

 Podeu trobar tota la informació de l’Èrica en aquesta pàgina web creada per les institucions.

"ATENCIÓ: Tarragona, en el 'top ten' estatal en matèria d'ocupació d'immobles" "A presó per conduir drogat més de 200 quilòmetres de forma temerària a Tarragona"