Sis granades i dos projectils d'artilleria de la Guerra Civil, localitzats a Tarragona durant el 2018

Així ho indica un informe del govern espanyol | En total, a Catalunya, s'hi van trobar fins a 25 explosius

 

Fins a vint-i-cinc artefactes explosius de la Guerra Civil —entre bombes d’aviació, projectils d’artilleria o granades de mà— van ser trobats arreu del territori català durant el 2018.

Així ho indiquen les dades facilitades pel govern espanyol arran d’una pregunta del senador de Bildu Jon Iñarritu. L’informe, concretament, detalla tots els explosius trobats des de l’any 1985 a Espanya, un total de 35.000.

Granades i projectils, vuit explosius a la demarcació de Tarragona

El 2018, a la demarcació de Tarragona es van trobar fins a 8 explosius: una granada de mà a Gratallops, al Priorat; tres granades de mà i una granada de morter a Tarragona; una granada de mà a Flix, a la Ribera d’Ebre; un projectil d’artilleria a la Bisbal de Falset, al Priorat; i un projectil d’artilleria a Móra d’Ebre, també a la Ribera d’Ebre.

Els explosius, d'actualitat arran de la troballa a Barcelona

La qüestió dels explosius ha sortit de nou a la llum arran de la troballa, ahir diumenge, d’una bomba de la Guerra Civil a la costa barcelonina, un objecte que la policia va catalogar immediatament com a artefacte «potencialment perillós».

La bomba, precisament, va ser localitzada per un guàrdia civil fora de servei mentre es banyava a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. Els artificiers de l’Armada espanyola l’han fet detonar avui dilluns, 26 d’agost, a 1,8 quilòmetres de la costa i 45 metres de profunditat.

"🎵Quartet Gerhard: els músics tarragonins que triomfen a Europa" "🔴🚋 ARA MATEIX: Retards als trens per anar de TGN a BCN"