NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

L'augment de la pensió de viudetat beneficia unes 5.000 persones a Tarragona

La nòmina d'aquest mes d'agost ja inclourà aquesta pujada

 

El passat 20 de juliol, el govern de l'Estat espanyol va aprovar la pujada immediata de les pensions de viudetat. Aquesta mesura, inclosa als Pressupostos Generals de l'Estat del 2018 afectarà, doncs, les nòmines dels pensionistes d'aquest mes d'agost i contempla l'augment de la base reguladora d'un 52% al 56% i de cara a l'any que ve, aquest augment arribarà fins al 60%. Tot plegat, doncs, suposa un increment total del 7,7% el gener del 2019.

La mesura, segons dades del govern espanyol, afecta en diferents graus als pensionistes, que rebran l'increment complet, parcial o no experimentaran millora de la pensió, segons criteris d'edat i de si posseeixen d'altres ingressos o pensions. Així, l'increment afectarà 390.693 persones d'entre les quals, el 99% són dones.

Pel que fa a l'import d'aquest increment percentual, suposarà un augment de 58 euros de mitjana als pensionistes que entren dins dels criteris de la mesura.

A Tarragona 5.040 persones es beneficiaran de la millora

A la província de Tarragona, l'increment en la pensió de viudetat afectarà 5.040 persones. D'aquestes, 4.818 es beneficiaran íntegrament de la millora, mentre que, seguint els paràmetres establerts, 222 només se'n beneficiaran parcialment i 6.290 no experimentaran cap tipus de millora.

La mesura doncs afectarà menys de la meitat dels 11.330 pensionistes de viudetat que viuen a la demarcació de Tarragona.

Marea pensionista a Reus | cedida

 

Les pensions augmenten un 1,6% aquest 2018

A més, més enllà de l'increment en la pensió de viudetat, amb l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat a finals del mes de juny, els pensionistes de l'Estat espanyol han vist un increment de l'1,6% en les seves pensions.  Pel que fa a les pensions mínimes i no contributives, invalidesa o jubilació, han augmentat fins a un 3%.

Aquest increment aprovat a finals de juny i que entrava en funcionament al juliol, ha funcionat retroactivament, de tal manera que els pensionistes han rebut l'abonament dels mesos de gener a juny. Tot plegat se suma a l'augment del 0,25% fet pel govern del PP el mes de gener, fet que comporta en el global, una millora de l'1,35%.

A partir del 2019, està previst que les pensions pugin de manera paral·lela a la inflació, que està prevista en un 1,5% i que, malgrat que no recuperarà la pèrdua de poder adquisitiu dels pensionistes dels últims anys, evitarà que s'accentuï.

"La Diputació impulsa la formació musical a Tarragona i les Terres de l'Ebre" "ATENCIÓ: Les tempestes causen diversos incendis a les comarques de Tarragona"