NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

S'aplica a Tarragona un pla pilot contra els abusos sexuals infantils

El conseller El Homrani ho ha dit després dels casos coneguts aquesta setmana

 

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha subratllat aquest divendres que és prioritari tenir capacitat de detectar i prevenir abusos sexuals en infants. Després del degoteig de denúncies contra tres religiosos del territori, el conseller ha agraït la «valentia» de les persones que han explicat públicament el seu cas. Tot plegat ho ha explicat en una visita oficial a Torredembarra.

Un canvi de model per afrontar els casos d'abusos a menors

El Homrani ha subratllat que s’està fent un treball específic de formació als professionals dels àmbits dels serveis socials, l’educació i la salut, i que s’aposta per un «canvi de model». En aquest sentit, el conseller ha recordat que el Departament està desplegant a Tarragona un pla pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a menors.

Des de Torredembarra, el conseller Chakir El Homrani ha equiparat l’aparició dels nous casos d’abusos sexuals al moviment ‘me too’ -jo també- de denúncia de violència masclista. «Hem de ser molt conscients que és molt complicat per a una persona explicar que ha patit un abús quan era o quan és un infant», ha manifestat. El conseller ha insistit, però, que no s’ha d’oblidar la importància de poder detectar qualsevol cas d’abusos a infants en l’actualitat. 

Una prova pilot a contra els abusos sexuals a menors a Tarragona

El conseller ha recordat que a Tarragona s’engegarà una prova pilot per atendre de forma integral els abusos sexuals i maltractaments a infants i adolescents. Un dels aspectes innovadors serà l’habilitació d’un centre que evitarà que la víctima hagi de passar per diverses dependències per tal d’exposar el seu cas, ja siguin policials, dels serveis socials, de l’àmbit jurídic o de la salut. «Això fa que la victimització sigui més elevada», ha argumentat el conseller. 

  

  

El pla vol reduir les avaluacions i entrevistes mitjançant la coordinació d’equips multidisciplinaris; aconseguir la plena coordinació entre els diferents departaments i institucions implicades; garantir l’atenció i la recuperació de les víctimes, promoure la prevenció dels abusos sexuals i formació dels professionals que atenen infants i adolescents, entre d’altres

  

  

"OFERTA: Renfe llança una promoció de 2x1 en bitllets d'AVE" ""la Caixa" facilita 760 llocs de feina a persones en risc d'exclusió a la regió de Tarragona"