Un vídeo de l'arrencada de pancartes dels presos a diversos pobles de Tarragona

Els fets es van produir la matinada de dijous, 8 de novembre

Aquest dijous, 8 de novembre, de matinada, un grup organitzat de persones va arrencar i emportar-se les pancartes de 'Llibertat presos polítics' que lluïen a la façana de diversos ajuntaments de municipis de les comarques de Tarragona. Tot just aquest dijous, a la nit, el grup que hi va intervenir va difondre vídeos de la seva acció a través de les xarxes socials. Torredembarra, el Morell, Valls, Alcover i Montblanc van ser els cinc consistoris que van patir el robatori de la pancarta.

Un vídeo mostra com «alliberen cinc Ajuntaments»

El vídeo l'han fet públic els dos grups que han reivindicat aquesta acció, que van realitzar conjuntament des de 'Resistencia Alta Tabarnia' i 'Grupo de Liberación del Penedés'. A les imatges es pot veure perfectament com els grups, amb tots els seus membres totalment encaputxats, disposen d'elements que els permeten poder arribar a les pancartes.

Algunes d'elles estan situades a una alçada considerable: és el cas, per exemple, de les de Torredembarra o Montblanc, situades a la línia de finestres més altes de l'edifici de tots dos Ajuntaments. En tots dos casos, tant a la Torre com a Montblanc ja s'havia produït un robatori de pancarta anterior.

Però malgrat haver situat la lona més lluny encara de l'abast, això no ha estat impediment per a 'Resistencia Alta Tabarnia' i 'Grupo de Liberación del Penedés', que tal com es veu el vídeo, van poder retirar de nou les pancartes.

La guerra de símbols es manté a les comarques de Tarragona

Aquest és l'enèsim capítol d'una autèntica guerra de símbols que ha tingut especial recorregut als municipis del Camp de Tarragona. Des de l'empresonament i l'exili, ara ja fa més d'un any, de diversos líders socials i polítics del procés d'independència de Catalunya, la col·locació de llaços grocs i pancartes reivindicatives ha proliferat a la zona —com arreu del país—, així com també ho ha fet el sorgiment de grups de persones encaputxades que retiren aquesta simbologia.

"Treballadors del Joan XXIII assisteixen al curs «Dol dels professionals» de Mémora" "ERC reclama que es creï una comissió per estudiar els plans d'emergència nuclear"