El govern espanyol confia que les obres del túnel del Coll de Lilla comencin «en breu»

L'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà organitzen una manifestació aquest diumenge per reclamar la finalització de l’A-27
Vista des del Coll de Lilla de les obres del túnel de l'A-27, el passat 13 d'abril. | VallsDiari.cat

 

Les obres del tram del Coll de Lilla de l'A-27 que ha d'unir Valls amb Montblanc podrien començar «en un termini breu». Així ho ha expressat aquest divendres la subdelegació del govern espanyol a Tarragona. Apunten, en una nota de premsa, que s'ha hagut de fer una modificació en el projecte de l'obra «per raons de seguretat», però que aquest canvi ja ha estat «tècnicament aprovat». Segons la subdelegació, només s'està a l’espera que passi pel Consell d’Estat com a pas previ del Consell de Ministres. L'obra compta amb una partida pressupostària assignada i ja s’han previst les anualitats de l’execució.  

Manifestació aquest diumenge

El Consell Comarcal de la Conca de Barberà i l'Ajuntament de Montblanc han convocat per aquest diumenge 5 d'agost, a les 18.00 hores, una manifestació per reclamar la finalització de l’A-27 i el túnel del Coll de Lilla, tal com ja es va fer l’estiu de l’any passat. La concentració s'iniciarà a la rotonda d’entrada a l’autopista de Montblanc.  

Primera manifestació pel túnel del Coll de Lilla

Unes 200 persones ja van tallar, el juliol de l’any passat, la carretera a Montblanc per reclamar, en aquell cas, la represa de les obres del túnel del Coll de Lilla, que ha de connectar l’Alt Camp amb la Conca de Barberà a través de l’A-27. La demanda va coincidir amb un repunt d’accidents mortals en el conjunt de carreteres de la zona, on, amb deu dies, hi van morir sis persones.

Valls i Montblanc s'han conjurat en nombroses ocasions per reivindicar una major celeritat en les obres de l'A-27. A més, els Pressupostos Generals de l'Estat, tampoc hi acompanyen. La consignació d'enguany per aquest tram de 7,3 quilòmetres és de 6,47 milions d'euros, i la connexió de l'A-27 amb l'AP-7, de 500.000 euros.  

"AGENDA: Les Piles,capital de la dansa durant 12 dies" "Manifestació per reclamar la finalització de l'A-27 i el túnel del Coll de Lilla"