Alta Tabàrnia retira llaços i pancartes independentistes a Montblanc i l'Espluga de Francolí

L'alcalde de Montblanc ho ha denunciat a través de les xarxes socials
El moviment de resistència de l'Alta Tabàrnia ha reivindicat l'acció a través de les seves xarxes socials | Josep Andreu

 

Josep Andreu, l'actual alcalde de Montblanc, ha denunciat a través de les xarxes socials la retirada dels llaços grocs que hi havia al pont Nou de Montblanc en solidaritat amb els presos i exiliats. Incívicament, les persones que han fet l'acció han llençat al riu Francolí els plàstics i han dut a terme altres actes vandàlics a la comarca.

El moviment de resistència de l'Alta Tabàrnia ho ha reivindicat a les xarxes socials amb la imatge de tot el material independentista retirat. Les principals poblacions afectades són Montblanc i l'Espluga de Francolí. En el cas del segon municipi, han arrencat les 3 plaques de la plaça 1 d’Octubre col·locades l’octubre de l’any passat amb motiu de l'aniversari del referèndum d'autodeterminació. Aquestes plaques es trobaven situades a la rotonda que hi ha just davant del Casal de l'Espluga. Els fets haurien succeït entre quarts de dues i quarts de quatre de la matinada, però no hi ha cap testimoni.

Aquest atac no és un fet aïllat. Fa uns mesos, uns individus van arrencar, de nit, la pancarta de suport als presos polítics que estava penjada al balcó de l'Ajuntament de Montblanc i altres elements en favor de la llibertat i del dret a decidir que hi havia a l'espai públic del municipi. Un cas similar també va passar a Valls, on també van arrencar la pancarta que reclamava la llibertat dels polítics presos i exiliats que es trobava penjada a la façana de l’Ajuntament de Valls. La pancarta va ser arrencada el passat mes d'agost, quan un grup de persones la van arrencar amb un pal extensible.

Potser també t'interessa:

"La vall del Corb ja disposa de cobertura d'internet de banda ampla" "Cap de setmana de caramelles i monòlegs a Conesa"