L’alcalde de Montblanc també abandona la vaga de fam

Josep Andreu ho ha anunciat en un vídeo a través de les xarxes socials. L’alcalde ha aturat la vaga de fam el mateix dia que ho han fet els presos i ha fet una crida a la mobilització pacífica
Josep Andreu a l'entrada de la presó de Lledoners, aquest dimarts. | @jandreud

 

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha anunciat que deixa la vaga de fam que havia iniciat fa una setmana. Ho ha fet a través de les xarxes socials, on ha publicat un vídeo explicant que abandona la vaga perquè així ho han fet els seus companys de Lledoners. «Si haguessin dit de continuar, haguéssim continuat», ha dit Andreu.

L’alcalde ha aprofitat per enviar una abraçada «molt càlida» als polítics que han fet vaga de fam des de la presó «que no porten 8 dies com jo sinó 20 dies i vull explicitar la meva admiració per la defensa de les llibertats d’aquest país i ho faig extensiu a tots els presos de Lledoners, Mas d’Enric i Puig de les Basses».

Des del primer moment, Andreu havia deixat clar que abandonaria la vaga de fam quan els presos diguessin prou i així ha estat.

En tots aquests dies de dejú, el batlle montblanquí ha seguit amb normalitat els actes de la seva agenda laboral i se l’ha pogut veure en diverses aparicions públiques, atenent les tasques corresponents.

Crida a la mobilització pacífica per demà

En el vídeo, Andreu ha explicat que deixa la vaga de fam però que «demà seguirem amb la jornada de protesta i lluita». L’alcalde ha insistit en què aquesta jornada «ha de ser contundent per demostrar a Espanya, Europa i el món que no estem conformes amb els empresonaments i amb un judici tan monstruós com el que els espera».

En aquest sentit, Josep Andreu ha dit que demà ha de ser una gran jornada de lluita no violenta. «Tallar carreteres és un dret que tenim i protestar és un dret».

L’alcalde ha rebut suport ciutadà i polític

Des que fes públic que es declarava en vaga de fam, Josep Andreu ha rebut l’escalf de molts ciutadans que l’han animat a seguir endavant a través de les xarxes socials i també en persona, amb concentracions al centre de Montblanc.

El suport polític també ha estat molt important, ja que ha rebut molts ànims i recolzament de diverses autoritats, com els presidents de la Generalitat Torra i Puigdemont o visites del delegat del Govern a Tarragona, Oscar Peris, entre d’altres. Justament ahir dimecres, es va celebrar a Montblanc un consell d’alcaldes de la Conca de Barberà per donar suport a Andreu.

"Resum de l'any 2018: les notícies més destacades de la Conca de Barberà" "Els alcaldes de la Conca donen suport a la vaga de fam de Josep Andreu"