S’aproven les bases d'accés a una nova temporada dels Horts Socials a Montblanc

Hi ha tretze places disponibles, deu per a persones en situació de vulnerabilitat i tres per a persones que tinguin ganes d'aprendre a conrear verdures ecològiques

La junta de govern de l'Ajuntament de Montblanc ha aprovat les bases d'accés de licitació pública per a l'arrendament de parcel·les destinades a horts socials i ecològics del municipi.

D'aquesta manera es regula el procediment d'accés per a la participació en el projecte d'Horts Socials i Ecològics de Montblanc de formació i cohesió social que inclou la cessió d'una parcel·la per al cultiu d'horta d'autoconsum per una durada de dos anys.

Un projecte iniciat l’any 2012

El projecte es va iniciar l'any 2012 a partir de la col·laboració de diverses entitats del poble, l’Ajuntament de Montblanc i Serveis Socials del Consell Comarcal de la Conca de Barberà i actualment penja de la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Montblanc.

Aquest projecte té una doble finalitat: per una banda, la producció d'aliments frescos i de qualitat per a l'autoabastiment de famílies en situació de pobresa alimentària i, per altra banda, l’apoderament de les persones en risc d'exclusió social, promocionant la convivència i facilitant la cohesió social entre persones del municipi.

En total, els ciutadans poden tenir accés a una de les 13 places disponibles. D'aquestes, 10 van destinades a persones en situació de vulnerabilitat i inclouen la cessió d’una parcel·la de forma gratuïta.

Les 3 places restants van destinades a qualsevol persona amb ganes de participar en un projecte d’aquestes característiques, contribuir als objectius del projecte i aprendre a conrear verdures de forma ecològica.

Totes les bases detallades es troben a la pàgina web de l'Ajuntament de Montblanc i, també, al tauler d'edictes del consistori (e-tauler). El termini de presentació de sol·licituds acaba vint dies després de la publicació al tauler d'edictes de les bases.

"⛪ Ermita dels Sants Metges de Sarral: la millor mostra d'arquitectura sacra del s. XX a Europa" "🐲👸 ATENCIÓ: Montblanc ja té Sant Jordi i Princesa per la XXXIII Setmana Medieval"