Les botigues de Montblanc creen una targeta comercial amb descomptes i promocions

Permetrà acumular diners virtuals que es podran fer servir en futures compres. Els comerços també es preparen per la 'Ganga food night' on es vendran estocs al carrer amb música i degustacions
Montse Guinovart, presidenta de la UBCM i Sílvia Lafebre, regidora de Comerç de l'Ajuntament de Montblanc. | J.G.

 

Montblanc serà la primera vila ‘petita’ que posarà en marxa una targeta comercial, igual que fan altres ciutats grans, com Tarragona o Vic, per exemple. Es tracta de la targeta ‘Tot Vila’, que començarà a funcionar el 3 de setembre i permetrà als clients de les botigues montblanquines gaudir de descomptes, sortejos, promocions i ofertes. De moment, s’han adherit a aquesta iniciativa una vintena d’establiments de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc (UBCM) que s'ha creat amb l'objectiu de promoure el comerç local. 

Aquesta targeta no tindrà cap cost. El client només haurà d’omplir un formulari amb les seves dades i obtindrà la targeta al moment o se li enviarà per correu. El disseny de la targeta ‘Tot Vila’ està molt pensat en clau montblanquina, ja que la imatge que hi ha il·lustrada és una mena de mapa que representa els quatre cantons, la zona comercial del municipi, i destaquen els colors de la UBCM.

Un cop fet aquest tràmit ja es podrà fer servir la targeta. Amb cada compra els usuaris «acumularan diners virtuals que se’ls descomptaran en futures compres al mateix establiment», ha explicat la presidenta de la UBCM, Montse Guinovart. Aquest sistema també permet carregar diners a un segon tipus de targeta, la Targeta Regal, que funciona com un moneder virtual per poder gastar-ne l'import a l'establiment on s'ha adquirit. A través del web www.totvila.cat, cada usuari podrà consultar el saldo o demanar targetes.

Els comerciants esperen que aquest sistema funcioni molt bé, ja que ofereix molts estímuls al client per comprar al municipi. També confien que al llarg de l’any s’hi adhereixin més establiments.

L’Ajuntament de Montblanc ha ajudat en la posada en marxa de la targeta amb una inversió de 4.500 euros. «El nostre objectiu és que els veïns i les veïnes comprin al seu propi poble, i que els consumidors i els comerciants li donin vida», ha dit la regidora de Comerç, Sílvia Lafebre.

La ‘Ganga food night’, fira d’estocs amb música i degustacions

La targeta ‘Tot Vila’ es presentarà oficialment el dissabte 1 de setembre aprofitant la celebració de la ‘Ganga Food Night’, una nova versió de la Fira de la Ganga. Serà a les 21.00 hores en un acte on se n'explicaran els avantatges i el funcionament.

En aquesta jornada, les botigues vendran al carrer els estocs de final de temporada, però també s’hi sumaran comerços d'alimentació en una tarda-nit de compres, degustacions i música, amb 30 establiments participants i 3 entitats de la vila.

El carrer Major, des de l'accés per la plaça de Sant Francesc i la plaça de Sant Miquel s'il·luminaran, decoraran i es muntaran espais per a seure i degustar plats elaborats per 8 comerços alimentaris i un celler montblanquí. També hi hauran els anomenats ‘show cookings’, on es cuinarà en directe pels assistents. Els espais de degustació s'alternaran amb 21 de botigues que vendran productes tèxtils, esportius, infantils, flors, de regal i per a animals, a preus molt rebaixats.

També hi participaran les entitats Gat i Gos, La Casa dels Xuklis i Estrelles de Cambotja amb estands informatius. La festa començarà a les 18.00 hores i s'allargarà fins a la mitjanit. Tota la zona estarà amenitzada amb música de DJ.

"ATENCIÓ: Un camió surt de la via i xoca contra el mur natural del voral a la C-14" "La Pegatina, concert estrella de la Festa Major de Santa Coloma de Queralt"