NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Els botiguers de l'Espluga de Francolí protagonitzen una campanya per realçar el comerç local

Els missatges curts i els tocs d'humor volen convidar i conscienciar a la població sobre la importància del comerç local

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha presentat, conjuntament amb la Unió de Botiguers, una campanya que realça la proximitat del comerç local, amb botigueres i botiguers com a protagonistes. Amb l'eslògan 'A l'Espluga, fem comerç local' la campanya es presenta com una proposta directa, que mostra a un conjunt de comerciants del municipi, reivindicant el paper de les persones treballadores del sector comercial al municipi, que durant la crisi de la Covid-19 han estat clau per a la vida quotidiana.

A la campanya hi participen diversos botiguers i botigueres de l'Espluga que, amb missatges curts i amb tocs d'humor, volen convidar i conscienciar a la població que darrere de cada establiment i dels seus productes hi ha veïnes i veïns del municipi treballant. Un dels objectius de la campanya és convidar a la ciutadania a comprar al comerç local, un esforç que cal que emprendre de nou per donar suport a l'economia local, a un teixit comercial divers, de qualitat i de proximitat. 

El material de la campanya es basa en cartells de petit i gran format que es penjaran al municipi i als comerços. Així com la publicació d'un vídeo i falques de ràdio on hi apareixen els botiguers i botigueres, que interpel·len directament a la ciutadania de l'Espluga amb un missatge en positiu, que convida a comprar al comerç local, animant-los a 'fer el pas'.

Durant els mesos més estrictes de la pandèmia i del confinament, la regidoria de Comerç va realitzar un acompanyament actiu a les empreses i comerços del municipi, fent un seguiment de la informació sobre el seu nivell d'abastiment, els horaris que van haver d'adaptar, les mesures de prevenció aplicades i els serveis que van oferir per tal de donar-los a conèixer a la població. D'aquesta manera, es va publicar durant l'estat d'alarma la guia comercial dels comerços i empreses locals. També va facilitar-los informació d'interès sobre noves normatives, mesures i ajuts al comerç local derivats de la crisi per la Covid-19.

"L'Oficina de Turisme de Montblanc fa una valoració positiva d'una temporada atípica" "Montblanc, Vimbodí i l'Espluga recuperen aquesta infraestructura gairebé un any després"