Demanen col·laboració ciutadana per identificar els responsables de les tortures a gats a Montblanc

La Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA) ha obert una investigació per esclarir els fets
El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Montblanc, Santi Porta. | Albert Oliva

 

L’Ajuntament de Montblanc ha fet una crida a la col·laboració ciutadana per tal de trobar als responsables dels atacs a diversos gats en el municipi, produïts els darrers dies en diferents indrets de la vila.

Des del consistori montblanquí, el regidor de Medi Ambient, Santi Porta, ha condemnat aquests atacs a colònies de gats i ha explicat que «aquests animals han estat torturats i s’han trobat signes de violència al seu cos».

És per això que, juntament amb l’associació Gat i Gos demanen ajuda als ciutadans per trobar la persona o persones responsables d’aquests actes «i realitzar les corresponents denúncies», ha dit Porta.

Per tal de tenir un fil directe amb les persones que puguin aportar alguna dada, s’ha habilitat un número de telèfon «per rebre la informació sobre qualsevol novetat que pugui identificar la persona agressora», ha explicat el regidor. Aquest telèfon és el 698363026.

Per la seva banda, la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d’Esquadra (URMA) ha iniciat una investigació per tal d’aclarir aquests fets, tal com ha explicat el regidor.

Apareixen diversos gats amb signes de tortura a Montblanc

Els fets que s’estan investigant van tenir lloc fa uns dies a la capital de la Conca de Barberà. En aquell moment, l’Associació Gat i Gos va denunciar-ho a través de les xarxes socials, on explicaven que s’havien trobat diversos gats amb signes de tortura pels carrers de Montblanc, com al camí de Pira, a la zona de l'Estació o al voltant del col·legi Les Muralles.

Segons aquesta entitat animalista de Montblanc, s’havien trobat quatre gats amb signes evidents de violència i tortura, amb les orelles tallades, algunes potes trencades i els ulls enfonsats.

Un cas similar a Vimbodí i Poblet

Per altra banda, fa una setmana es va detectar un cas semblant a Vimbodí i Poblet. En aquest cas, l'Associació Vimbodí Pets va denunciar també via xarxes socials, l'assassinat de diversos gats al municipi. En aquest cas es van trobar cadells de gats enverinats o decapitats. També hi ha diversos gats desapareguts. 

"❗POLÈMICA: Un comunicat assegura que el ball de Bastons de Montblanc no accepta dones" "🍷AGENDA: La Festa del Trepat de Barberà celebra el seu desè aniversari"