La Conca de Barberà, entre les comarques amb menys incendis vinculats a l'activitat agrària

Aquest és el segon any consecutiu sense incendis en aquest període. És la comarca amb menys hectàrees cremades després del Solsonès

 

La Conca de Barberà és una de les comarques amb menys incendis durant la campanya de la sega. Aquesta campanya és un operatiu dels Agents Rurals fet per a la prevenció d’incendis relacionats amb la sega del cereal. També es fa una tasca informativa per tal d'ajudar a prevenir incendis. 

Aquest any 2018 la campanya de sega s’ha fet en un total de 10 comarques. A les ja habituals (Anoia, Bages, Conca de Barberà, Noguera, Segarra, Solsonès i Urgell) s’hi han afegit 3 comarques del nord-est del país (Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès).

Segons dades facilitades pel Departament d’Agricultura de la Generalitat, del 15 de juny al 6 d’agost d’aquest any no s’ha cremat cap hectàrea a la Conca de Barberà. Altres comarques també reflecteixen dades similars com l’Alt Empordà, l’Anoia, el Bages, el Baix Empordà, el Solsonès o el Gironès. L’únic incident que s’ha registrat a la comarca, va ser el 31 de juliol a Santa Coloma de Queralt on es va cremar una part de terreny mínima corresponent a 0,0025 hectàrees a causa d’una empacadora de palla.

Tendència a la baixa en els últims anys

De fet, aquest és el segon any consecutiu en què el nombre d’hectàrees cremades en aquest període a la Conca de Barberà és igual a zero. El 2015 també es va assolir aquesta xifra, mentre que el 2016 es van cremar 0,26 hectàrees. Aquestes dades són molt positives, ja que l’any 2012 es van cremar 5,21 hectàrees, l’any 2013 van ser 3,29 o l’any 2014 es va arribar a 4,8 hectàrees.

Segons s’explica en l’informe de la Generalitat la tendència està sent molt favorable a la majoria de comarques, ja que tant el nombre d’incendis com les hectàrees cremades van a la baixa. Sobretot aquesta tendència queda molt reflectida en el nombre d’incendis, la qual cosa parla de la gran tasca que es fa durant la campanya per part de tots els agents implicats.

Si es té en compte el balanç històric de la campanya de la sega des del 2012 fins ara, la Conca de Barberà queda reflectida com a la segona comarca amb menys hectàrees cremades en aquests sis anys, amb un total de 13,56, just per darrere del Solsonès, amb poc més de 10,5 hectàrees.

"Les botigues de Montblanc creen una targeta comercial amb descomptes i promocions" "ATENCIÓ: Un camió surt de la via i xoca contra el mur natural del voral a la C-14"