Conesa no para a l'estiu

El municipi de la Conca de Barberà fa diverses activitats a l'estiu pels seus habitants i encara queda la 10a edició del Mercat Vell

Els conesins en un acte d'aquest juliol | Cedida

 

L'estiu és diferent a Conesa. La població de la Conca de Barberà té un munt d'activitats per a tots els públics al període estival i ara li toca el torn a la 10a edició del Mercat Vell, un tipus d'activitat molt especial per als conesins. Aquest mercat tindrà lloc el proper 4 d'agost. 
 
El Mercat Vell de Conesa tindrà exposicions i instal·lacions, entrades obertes al públic, animació, gastronomia, jocs per als més petits i un munt de sorpreses que ningú es pot perdre. Els veïns de Conesa, de fet, expliquen en un vídeo promocional el que significa aquest esdeveniment per a ells. 
 

Activitats per a tots els públics aquest juliol a Conesa

Però no només hi ha hagut aquesta activitat a Conesa. Durant tot el mes de juliol els conesins han gaudit del programa que va presentar el consistori. Tot va començar la revetlla de Sant Joan, el dia 23 de juny, quan més de 150 persones van celebrar aquesta festivitat tots plegats amb el tradicional sopar de pa amb tomàquet, botifarra i cansalada a la brasa, encara que hi havia opció d'un altre menú pensat especialment per a vegetarians, en una nit on la coca, el cava, la foguera i els coets van tenir una presència especial en un moment màgic de l'any. 
 
La nit de la revetlla de Sant Joan va ser especial a Conesa | Cedida

 

Després d'aquest bon moment, Conesa va viure tres caps de setmana molt especials amb Les Nits de Juliol, un cicle festiu organitzat per l'Associació de Fills i Amics de Conesa. 
 
El dissabte 7 de juliol va arribar l'hora de l'ImproShow, un espectacle d'improvisacions. El públic escrivia en un paper paraules o frases que els còmics havien de dir o fer a l'espectacle, un acte que més d'un centenar de conesins van conèixer de primera mà. 
 
El següent dissabte al de l'ImproShow, el 14 de juliol, va ser el torn del Concurs de Truita, on van participar 25 persones del poble i van sopar gairebé 80. La guanyadora va ser la Rosa, amb una truita de recapte. El premi a la truita millor presentada va ser pel Ramon, amb una truita que s'anomenava Espardenya. Per últim, el tercer premi va ser popular i s'ho va emportar en Cesc amb una truita a la francesa amb formatge i poma. 
 
La Rosa va guanyar el Concurs de Truita | Cedida

 

L'últim cap de setmana va ser el 21 de juliol, on un centenar d'habitants del poble van gaudir d'una nit de rock dels anys 60 i 70. Una mica abans d'aquest acte musical, es va celebrar la tradicional trobada a Saladern, on va fer-se una missa i un pica-pica, cortesia de la masia, on van assistir prop de cent persones. 

Música rock dels anys 60 i 70 a Conesa | Cedida

 

"El Museu de la Vida Rural organitza activitats per les festes de l'Espluga" "Èxit de participació jove en la Setmana de la Joventut de l'Espluga"