La CUP de Montblanc no es tornarà a presentar a les eleccions municipals

La formació montblanquina no es veu amb «forces ni energies» i abandona la carrera per l'alcaldia per manca de relleu per fer front a aquestes eleccions municipals

 

La CUP de Montblanc no es presentarà a aquestes eleccions municipals. Un dels motius que els han portat a renunciar a optar a l’alcaldia és la manca de relleu i el desgast de l’assemblea, que afronta ara un nou procés per reformular-se.  

La CUP va entrar a l’Ajuntament de Montblanc per primer cop ara fa quatre anys, en les darreres eleccions municipals. Tot i ser la segona força política al consistori, han estat en l’oposició amb només dos regidors, Laura Aluja i Roser Sosa, enfront dels 13 de l’equip de govern.

Per arribar a aquesta decisió de no presentar-se a aquestes eleccions municipals, la regidora cupaire, Laura Aluja, ha dit que la seva formació ha fet «autocrítica i crítica: vam aconseguir molts vots (fa 4 anys), vam fer una bona llista, però no hem aconseguit que la gent s’impliqués en el projecte».

En aquest sentit, Aluja ha insistit en el fet que «el projecte CUP no va de noms ni personalismes, és i ha de ser un projecte col·lectiu o no ha de ser». Sembla que no s’ha pogut cohesionar aquesta idea, ja que «no hem aconseguit consolidar l’assemblea com a grup de treball donat que no hi ha relleu per presentar-se de nou a unes eleccions municipals».

Fruit d’aquest desgast, la CUP montblanquina no es veu «amb forces ni energies necessàries i, després d’haver tingut el debat en l’assemblea, hem decidit no presentar-nos a les eleccions municipals», ha dit la regidora.

No descarten tornar d’aquí a quatre anys amb el projecte reformulat

No obstant això, la CUP no considera que això sigui un punt final, sinó més aviat un punt i a part, ja que no descarten tornar a presentar-se d’aquí a quatre anys amb les energies renovades. La formació considera que aquesta situació és un ‘stand by’ per a l’assemblea, amb una clara necessitat de reformular-se.

La CUP denuncia la impossibilitat d’entesa amb el govern, amb un alcalde amb caràcter «autoritari»

Per últim, la CUP de Montblanc ha fet balanç d’aquests anys a l’oposició de l’Ajuntament amb dos regidors. «Tot i ser la segona força, quan hi ha una majoria absoluta tan aclaparadora és una gran dificultat», ha dit Laura Aluja.

«Un equip de govern amb 13 regidors i nosaltres amb 2 és una gran asimetria que impossibilita fer aportacions importants». A més, la regidora cupaire ha afegit que aquest govern té un alcalde amb «un caràcter marcadament autoritari i sense la possibilitat d’entesa o inclús de respecte, un fet que ha dificultat molt la nostra tasca, fins i tot del nostre benestar dins la institució», ha conclòs referint-se a Josep Andreu.

"Aquests són els actes del Carnaval de Santa Coloma de Queralt" "ENHORABONA: Les festes d'un poble de la Conca, reconegudes com a patrimoni festiu de Catalunya!"