Les Piles posa en marxa la sisena edició del Danseu Festival

Del 10 al 12 d'agost es podran veure quinze espectacles de la mà de companyies internacionals

 

Les Piles de Gaià acull, des del passat dimecres, 1 d’agost, la sisena edició del Danseu Festival, una jornada de dansa i arts escèniques en un context rural. El workshop, que consisteix en una estada de dotze dies en una casa de colònies on 25 ballarins es formen per ballar professionalment, donava el tret de sortida a l’esdeveniment. Per tal que els participants aprenguin, s’han organitzat diverses classes, tallers i creacions que, enguany, aniran a càrrec de professors com Marie Gyselbrecht, Fabian Wixe, Marina Mascarell, Luke Jessop i Los INnato.

El workshop, una plataforma per aprendre, explorar i compartir la dansa

Hi participen un total de 25 ballarins internacionals, que han estat triats entre més d’un centenar de persones. Al llarg d’aquests quinze dies aprendran, exploraran i compartiran la dansa a través de diferents creacions que tindran lloc en aquesta petita localitat de la Conca de Barberà.

D’altra banda, gaudiran del Danseu Festival, en el qual viuran dues setmanes una experiència plena de natura i moviments, compartint bons moments i formant-se com a ballarins professionals.

25 ballarins participaran en el workshop per aprendre i formar-se professionalment | Redacció

 

El Danseu, un festival ple d’activitats obertes per a tots els públics

Tanmateix, s’ha iniciat el programa d’activitats obertes per a tots els públics com tallers de ioga, dansa creativa, dansa contemporània i moviment terapèutic. Tots aquests actes són sempre molt ben rebuts per part dels veïns de les Piles i dels municipis dels voltants. 

El cap de setmana del 10 al 12 d’agost tindrà lloc el plat fort del Danseu. Es tracta de quinze espectacles organitzats per diferents companyies que provenen de vuit països diferents, tres dels quals són estrenes nacionals. Tot i això, tindran lloc espectacles com «Les Piles Itinerant», amb el paisatge de les Piles com a escenari, on els ballarins participants al workshop esdevindran els protagonistes.

El projecte «La Bugada», una iniciativa per retre homenatge a les dones

Un dels espectacles que inauguraran el festival serà el projecte «La Bugada», que té l’objectiu de retre un homenatge a les dones que, durant un període de la seva vida, van trobar en els rentadors dels municipis un espai on fer la feina, però també on relacionar-se amb altres dones. Així doncs, des de l’organització del Danseu, s’ha fet una crida a les dones majors de divuit anys de la vila per realitzar un taller, de cinc dies de durada, per posar en escena i recrear aquest tipus d’espai.

El 4 d'agost, durant el mercat Vell de Conesa, es va dur a terme una actuació per promocionar el festival | CEDIDA

El Danseu viatja al Mercat Vell de Conesa

Finalment, aquest any el Danseu surt de les Piles. El passat dissabte, 4 d’agost, durant el Mercat Vell de Conesa, es va dur a terme una actuació de dansa per promocionar el festival. Per aquest motiu, Nora Baylach i Roberto Provenzano van interpretar un fragment de ‘Novembre’, una peça de Roser López Espinosa, professora d’altres edicions del Danseu.  

Aquest és el programa d'espectacles i activitats del Danseu Festival 2018: 

Divendres, 10 d’agost

10.30 h Dansa i pintures

De 2 a 13 anys

19.30 h La Bugada

Labuena Compañía - Catalunya

20.00 h Move In

Fekat Circus - Etiòpia

21.00 h Acte inaugural

21.30 h Meeting point

Cia. Ertza - País Basc

22.00 h Improfighters IV

Danseu Festival - Les Piles

Dissabte11d’agost

11.00 a 13.30 h Massatge Tailandès

18.00 h Recorregut dels sentits

18.30 h Proyecto Correo

19.30 h Danseu Lab

Luke Jessop - Regne Unit

20.00 h Danseu Lab

Marina Mascarell - Holanda

20:30 Conferència Ballada

BdDansa/Explica Dansa - Catalunya

22.00 h Motifs (Version S)

CIE. Parc - França

Diumenge 12 d’agost

11.00 a 13.30 Mssatge tailandès

17.30 Dansa en família

18.00 Les Piles Itinerant

Danseu Festival

18.30 h Proyecto Correo

19.30 h Envà

Amer i Africa - Catalunya

20.15 h Danseu Lab

Los INnato - Costa Rica

20.30 h Conseqüències

Cia MOVEO - Catalunya

21.30 h Birds (Come back to bones)

Maria Wärrell & Fabian Wixe. Dansinitiativet - Suècia

Tots els detalls es poden consultar al web del Danseu Festival de les Piles.

"‘Piscineja’ i ‘Tuneja’t-shirt’, els dos tallers de les piscines de la Conca de Barberà" "Torna una nova edició del Festival Internacional de Música Antiga de Poblet"