Un diputat tarragoní, retingut dins d'un avió pel govern del Marroc

Es troba dins de l'aeronau amb dos parlamentaris més

Tres diputats catalans han quedat retinguts aquest divendres, 28 de febrer, a l'interior d'un avió a Al-Aaiun, al Sàhara Occidental. Les autoritats del Marroc els impedeixen trepitjar terra d'aquest territori en conflicte. Es tracta de l'espluguí Ferran Civit (ERC), Susanna Segocia (CatECP) i Vidal Aragonés (CUP), tal com han denunciat a través de les xarxes socials companys del mateix grup en què viatjaven.

Es tracta d'un viatge de l'intergrup per la Pau i la Llibertat al Sàhara del Parlament, del qual formen part els tres diputats i membres del Fons Català de Cooperació, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament i l'entitat Sàhara Dempeus, els membres dels quals tampoc no han pogut trepitjar territori marroquí.

El grup es troba ja retornant a les Canàries

El viatge consistia en diverses visites a col·lectius sahrauís que denuncien constants violacions dels Drets Humans per part de les autoritats del Marroc, l'estat al qual pertany el territori del Sàhara Occidental. El grup ha viatjat fins a les illes Canàries i, des de Las Palmas, han pres un vol en direcció a Al-Aaiun. Un cop aterrats, un representant del govern del Marroc els ha impedit baixar de l'aeronau i els ha reclamat que retornessin a territori espanyol.

El grup té previst arribar a les illes Canàries a dos quarts de cinc de la tarda i la CUP ja ha emès un comunicat respecte als fets:

També et pot interessar...

"‼ATENCIÓ: Nova onada d'intents d'ocupació il·legal en diverses cases de Montblanc" "Montblanc serà ‘Vila Gitanera de Catalunya 2020’ i acollirà una multitudinària trobada"