L'Espluga de Francolí adapta els actes d'estiu per poder-los celebrar amb seguretat

Hi haurà Festa Major, Setmana de la Joventut i Festa de la Verema
Aquesta imatge no es podrà tornar a repetir durant la Festa Major d'enguany | Cedida
 

L’Espluga de Francolí mantindrà els actes d'estiu habituals, adaptats a les noves mesures de seguretat. Després de la pandèmia de la Covid-19, es planteja un estiu atípic en què es plantejaran diversos actes per «mantenir la dinàmica de l’estiu», tot i que també es cancel·laran aquells actes que impliquin una major afluència de públic.

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha anunciat aquesta mesura, entenen la importància de «recuperar la vida social i de dinamització del municipi», però alhora preservant les mesures de seguretat i sent prudents amb l'evolució del virus, en una situació que es pot modificar amb el pas dels dies.

De moment, es treballa per a l'organització de la Setmana de la Joventut, conjuntament amb l’Associació Juvenil Auvënguen, així com en l'organització de la Festa Major per part de la regidoria de Festes. Des del consistori s'ha detallat que tots els actes comptaran amb inscripció i aforaments limitats.

A banda d'aquests actes, també està prevista la celebració de la 50a edició de la Festa de la Verema, que passarà a un format més reduït. El que sí ha quedat postposat és el Festival de Novel·la Criminal en català, El Vi Fa Sang, que queda ajornat fins a l'edició de l'any vinent.

Es presenta avui el programa de la Setmana de la Joventut

La Setmana de la Joventut - Faistiu 2020 tindrà lloc del 21 al 27 de juliol i comptarà, aquest any, amb actes de petit format que «que permetin al jovent gaudir d’aquesta setmana d’una manera diferent». Els actes de la festa seran presentats avui, dimecres 15 de juliol, i han estat organitzats conjuntament per l’Associació Juvenil Auvënguen, la regidoria de joventut de l’Ajuntament de l’Espluga i el PIJ Francolí.

Una Festa Major sense actes multitudinaris

L’Ajuntament de l’Espluga de Francolí ha decidit tirar endavant els actes de la Festa Major 2020 tot i les circumstàncies especials de la situació del moment, amb l'objectiu d'oferir als veïns del municipi uns actes adaptats per «recuperar part de la vida i dinamisme social i cultural de la població».

Des del consistori s'ha detallat que s'extremaran les precaucions de cara als actes que puguin implicar una afluència de públic considerable. En aquest sentit, l'ajuntament ha fet una crida a la ciutadania a «respectar les indicacions i normativa que s’indiqui», que en la majoria de casos implicaran una inscripció prèvia i aforament limitat.

De totes maneres, l'ajuntament també ha avançat que els actes més multitudinaris, els concerts a peu dret i la Cursa Atlètica, no es podran dur a terme i han quedat cancel·lats.

La Festa de la Verema celebrarà el seu aniversari

Enguany es complia la 50a edició de la Festa de la Verema- D.O Conca de Barberà i, malgrat la pandèmia del coronavirus, l'Espluga de Francolí no es quedarà sense celebració, tot i que no es podrà gaudir del recinte firal on normalment s'hi feia la mostra de vins i caves.

La decisió l'han pres les regidories de Turisme, Cultura i Festes de l’Ajuntament de l’Espluga, en coordinació amb la D.O Conca de Barberà i el Museu de la Vida Rural, que han organitzat diversos actes de petit format, descentralitzats i amb inscripció prèvia, mantenint les mesures de seguretat i higiene i evitant aglomeracions, que s'encabiran entre els dies 28, 29 i 30 d’agost.

El Festival de Novel·la Criminal - El Vi fa Sang, fins a l'any que ve

L'acte d'estiu que sí que finalment s'ha vist cancel·lat és Festival El Vi Fa Sang de Novel·la Criminal en Català, que ha quedat suspès segons han acordat l'ajuntament i el comissariat. L'edició d'aquest 2020, prevista pels dies 28, 29 i 30 d’agost, haurà d'esperar a l'any que ve per poder-se dur a terme.

Les raons per les quals s'ha pres aquesta decisió són, segons ha explicat l'ajuntament, les mateixes per les quals s'han cancel·lat altres actes similars arreu del territori. Això és, la incertesa de no poder garantir les màximes condicions d'higiene i seguretat durant els actes, que haurien impossibilitat la seva realització.

El comissariat i l’Ajuntament de l’Espluga i les entitats col·laboradores s’emplacen a treballar en una possible nova edició de cara al 2021.

"Acaben les obres: Així han quedat els carrers del nucli històric de Montblanc" "Polèmica servida: Segellat l'acord per l'abastament d'aigua potable a la Conca"