L'Espluga de Francolí presenta el cartell d'una «Festa Major atípica» amb una programació «singular»

Se celebrarà del dimecres 29 de juliol al dilluns 3 d'agost | S'està treballant per adaptar els actes
S'ha presentat el cartell de la Festa Major de l'Espluga, dissenyat per Marta Josa | cedida

L'Ajuntament de l'Espluga de Francolí ha presentat el cartell i els primers actes de la Festa Major, que enguany se celebrarà del dimecres 29 de juliol al dilluns 3 d'agost. El regidor de Cultura de l'Espluga de Francolí, Enric Mercadé, ja ha avançat que serà una «festa major atípica» i amb una programació «singular». El consistori ha presentat aquest dijous, 2 de juliol, el cartell de la festa, dissenyat per Marta Josa i maquetat per Àlex Foix.

«Farem Festa Major, però la viurem diferent», ha assegurat el regidor de Cultura que ha especificat que la problemàtica es pot centrar en les grans aglomeracions, sobretot en els concerts nocturns. Respecte aquesta qüestió, assegura que l'equip de govern està treballant per veure com es poden desenvolupar aquests actes. Mercadé ha assenyalat que en cas que un acte no es pugui desenvolupar amb normalitat, apostaran per reformular-lo «sigui en aquesta festa major o més endavant».

De moment, la celebració dels actes amb relació a l'adaptació a les mesures de seguretat per la pandèmia del coronavirus encara és una incògnita, ha avançat Mercadé, qui apunta que estan esperant que es publiqui la nova normativa per poder concretar com es durà a terme. L'Ajuntament està treballant conjuntament amb les entitats del municipi per poder programar els actes de la festa major i «recuperar el dinamisme social i cultural».

Alguns dels actes que segur que se celebraran són el pregó de festa major, el concert-vermut, les activitats infantils o unes cercaviles reformulades i adaptades. «Una programació, en definitiva, que dins de les capacitats que tenim, hem adaptat a tots els públics», assegurant que cada franja d'edat pugui tenir algun acte per gaudir la festa major, apunta Mercadé.

Des del consistori espluguí es fa una crida a la responsabilitat de tota la ciutadania per poder celebrar la festa major segura, que es compleixin tots els protocols i mesures de seguretat indicades per l'autoritat. 

  

"NOVA DATA: El certamen literari 'Vila de Montblanc' se celebrarà el mes d'agost" "Sorprenent: L'element patrimonial que s'acaba de descobrir a Vilaverd"