Arriba la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà

Els dies 24, 25 i 26 d'agost, l'Espluga de Francolí acollirà la 48a edició d'aquesta festa
Ambient durant la 47a Festa de la Verema de l'Espluga. | Joan López

 

Aquest cap de setmana comença una altra edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà. La festa, que se celebrarà a l'Espluga de Francolí, arriba a la seva 48a edició demostrant, un any més, la consolidació de la Conca de Barberà com a espai vitivinícola. Són poques les celebracions d'aquest tipus que poden celebrar el mig segle de duració, i la nostra Festa de la Verema està a punt de fer-ho.

L’objectiu de la Festa de la Verema és el de funcionar com a aparador dels productes de la DO Conca de Barberà. El resultat d’aquests 48 anys de treball es demostra en uns productes coneguts arreu del món. D’entre les diverses varietats de raïm, en destaca una que és marca de la casa. Parlem, com no podria ser d’altra manera del trepat. El trepat, que fins ara ha donat majoritàriament vins rosats, a poc a poc va consolidant-se també amb varietats de blancs i negres.

Programa d'activitats

Divendres

  

A les 21.30 hores se celebrarà el 5è Brinda'm Baccus, a l'Art Restaruant. Es tracta d'una experiència que uneix gastronomia, vi, festa i mitologia, i en la qual es podrà gaudir d'una selecció de sis vins i caves de la DO Conca de Barberà amb sis tapes d'alta cuina.

Dissabte

  

A les 20.00 hores, al MRV, els assistents podran gaudir del tast ‘El Meu Vi’, per a joves d’entre 18 i 25 anys. El preu del tast és de 5 €, les places són limitades i les inscripcions es poden realitzar a info@museuvidarural.cat o trucant al telèfon 977 870 576.

Per tancar la jornada de dissabte, a les 21.00 hores es realitzarà una actuació musical a càrrec de «Els Xatus», amb qui podreu reviure els millors èxits de Peret, Estopa, GipsyKings, etc. Després, a les 23.00 hores, serà el torn de Stromboli Jazz Band, un grup de swing, dixieland, jazz popular i altres músiques, que en els seus espectacles barreja bona música, amb dosis d'humor i teatre.

Diumenge

A les 12.00 hores de diumenge, a la plaça Monsterrat Canals, se celebrarà l’espectacle infantil «Queviures», amb paperines d’animació, cançons, contes, dansa i molts jocs, tot a càrrec de la companyia deParranda. Aquest espectacle «recupera l’encant de les botigues de tota la vida i fomenta els bons hàbits alimentaris».

A les 18.30 hores arriba l'esperada Cursa de portadores i Porronada popular, una activitat a càrrec de l'Associació Juvenil Auvënguen i el Museu del Vidre de Vimbodí i Poblet. Hi haurà premis per als millors participants!

Per tancar la festa, a les 20.30 hores actuarà The Jam Band al recinte firal, es tracta d'un grup de versions acústiques de pop-rock internacional. Amb un estil de música que es troba entre el rock, el reggae el funk i el soul, els assistents podran gaudir d'un acte de cloenda animat i divertit, ideal per a l'ocasió.

A més a més, entre les 19.00 i les 24.00 hores del dissabte i entre les 12.00-15.00 18.00-22.00 hores del diumenge, la plaça Montserrat Canals acollirà una mostra de vins i caves de la DO Conca de Barberà acompanyada de degustacions gastronòmiques. La mostra comptarà amb la presència de múltiles cellers, restaurants i forns de la vila.

"ATENCIÓ: Bolca un camió de porcs a Montblanc" "Inscripcions obertes a la caminada per inaugurar la nova variant de la Ruta del Cister"