Els Grallers i Gegants de l'Espluga, a la Festa Major de Vallclara

L'actuació ha tingut lloc aquest diumenge 26 d'agost
La Colla Gegantera i els Grallers de l'Espluga han actuat aquest diumenge 26 d'agost a la Festa Major de Vallclara. | Cedida

 

La Colla Gegantera i els Grallers de l'Espluga amb els seus Gegants Neolítics, formats pel Gorg, l'Spluc i el Blat, la Terra i el Pastor, han participat aquest cap de setmana a la cercavila oficial de la Festa Major de Vallclara. 

L'actuació ha començat aquest diumenge, 26 d'agost, a la plaça del Casal de Vallclara i ha seguit pels principals d'aquests del poble, fins la plaça de l'església i el carrer Major, amb una cercavila que durant una hora ha captivat les desenes de vilatants i visitants que s'han apropat per veure els gegants.

L'actuació ha començat a la plaça del Casal de Vallclara i ha seguit pels principals del poble. | Cedida

 

A la sortida de l'Eucaristia Solemne de Festa Major, Grallers i Geganters han ofert la Dansa dels Gegants Neolítics a la plaça de l'església, seguit d'una nova cercavila fins el Casal de Vallclara.

Jordi Ruau, nou geganter

L'actuació a Vallclara ha estat també l'ocasió per incorporar l'espluguí Jordi Ruau i la seva família a la Colla Gegantera, com a nous membres de l'Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga. Ruau s'ha inscrit a l'entitat per convertir-se en portador dels Gegants Neolítics Gorg i Spluc.

 

Un setembre farcit

Aquest mes de setembre, la Colla Gegantera de l'Espluga seguirà amb la gira dels Gegants Neolítics per Catalunya, participant a diferents trobades geganteres com la de Torredembarra, Cambrils o Reus

El grup de Nans de l’Espluga busca més persones portadores

D'altra banda, cal recordar que l’Associació Cultural de Grallers, Gegants i Nans de l’Espluga va iniciar, fa unes setmanes, una campanya per ampliar el grup de portadors i balladors dels nans. L’objectiu és ampliar el grup per fer possible la sortida de tots els capgrossos. L’entitat busca persones majors de 15 anys i de 150 cm d’alçada per poder donar vida a tots els personatges que caracteritzen el grup de Nans espluguí, actiu des de mitjans dels anys 40 del segle XX.

"Inauguració de la Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí" "Èxit a la primera nit de l'Essències de Montblanc"