Els Gegants, Grallers i Nans de l'Espluga estrenen un nou web

La plataforma s'ha presentat a l'Assemblea General Ordinària de l'Associació

 

S'estrena el nou portal web de l'Associació cultural de Grallers, Gegants i Nans de l'Espluga. El web està dedicat a la difusió de la història de la cultura popular de l'Espluga de Francolí així com al coneixement de les activitats de la Colla Gegantera, el grup de Grallers i el grup de Nans. L'espai es podrà visitar a l'adreça webs.gegants.cat/esplugadefrancoli. Així mateix, també s'ha presentat el nou perfil d'Instagram de l'associació: @grallersgegantsinans. Les dues noves plataformes de difusió s'han presentat en el marc de l'Assemblea General Ordinària de l'Associació que agrupa les persones gralleres, geganteres i portadores dels nans de l'Espluga.

Un llarg procés de documentació

Ha calgut una gran feina de documentació i edició de tot el material de què es disposava per tal de deixar a punt la web i substituit l'anterior pàgina. El nou portal és molt més adaptable a les necessitats del moment i en ell es difondran totes les actuacions i activitats de la Colla Gegantera, el grup de Grallers o el grup de Nans, o d'altres que tinguin relació amb la preservació de la cultura popular local.

Les dues noves plataformes de difusió s'han presentat en el marc de l'Assemblea General Ordinària de l'Associació | cedida

 

El web inclou un menú de temes que permet consultar la història, orígens i evolució dels Nanos de l'Espluga, amb més de 70 anys d'història; dels Grallers, documentats com a locals des de 1895; o dels Gegants i la seva evolució des de 1947, passant pel naixement i creació dels Gegants i els Gegantons Neolítics. També es pot consultar informació sobre els Contes dels Gegants. No obstant això, el portal també dedica espais a altres elements de la cultura espluguina com són els Bastoners, els Diables, els Senglars, el Mussol, el Francolí, els Gegants de la Trinitat o les Pubilles i Hereus.

"'Quan sortiu, sobretot vigileu amb el llop', l'opuscle, s'ha presentat a Pira" "L'alcalde de Montblanc Josep Andreu (ERC), a la fundació de la Crida"