Inauguració de la Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí

La 48a edició de la Festa de la Verema dona el tret de sortida amb una gran participació i la tradicional Piada

 

Ahir, dissabte dia 25 d'agost, es va celebrar la inauguració de la 48a edició de la Festa de la Verema de la DO Conca de Barberà a l'Espluga de Francolí. La festa; situada a la plaça Monsterrat Canals, davant del casal; serveix com a aparador dels productes tant de la DO Conca de Barberà com d'altres botigues de la vila. S'ha envoltat la plaça amb paradetes on cada botiga i cada celler ofereix els seus productes mentre els visitants es passegen o seuen en les cadires disposades.

GALERIA | Les imatges de la inauguració de la Festa de la Verema a l'Espluga de Francolí

 

L'acte oficial d'inauguració va començar al voltant de les 20.00 hores, tot i que des de les 19.00 hores ja va començar a arribar la gent. El primer a parlar va ser David Rovira Minguella, alcalde de l'Espluga de Francolí, el qual va destacar la participació, per primera vegada, de pubilles a la piada. Després de l'alcalde va ser el torn de Mariona Rendé, presidenta de la DO Conca de Barberà, «vull donar les gràcies perquè totes les activitats que hem organitzat s'han omplert. Gràcies al Jordi Torra coma organitzador i a tot l'equi de la DO i de l'Ajuntament».

El primer most de la collita 2018

Després de l'acte inaugural es va procedir a la Piada de la qual es va obtenir el primer most de la collita 2018. Les pubilles van ser les encarregades de trepitjar el most amb l'ajuda de Mariona Rendé, qui va abocar el raïm i va extreure el primer most sota l'atenta mirada de tota la plaça.

Fernando Martí Civit posant junt amb algunes de les seves obres | B.H.

 

A banda de les activitats principals de la inauguració, a la sala Llucià Navarro del Casal es podia trobar l'exposició de pintures «75 anys pintant», de Fernando Martí Civit. «Després d'això ja em retiro» ens comenta Fernando Martí, qui, als seus 85 anys, ja ha dedicat tota una vida a la pintura. «Seguiré pintant, però ja no faré més exposicions». Les seves obres (més de 700 quadres en total) són un recordatori de la seva vida, de tots els escenaris que ha trepitjat. A l'exposició, que fins ara es trobava instal·lada al monestir de Poblet, es poden veure paisatges i composicions que van des del monestir fins a Washington, passant per llocs com Andorra, Mallorca o Roma.

"Èxit a la primera nit de l'Essències de Montblanc" "AGENDA: Comença l'Essències 2018 a Montblanc, mireu el programa!"