Josep Andreu, sobre la manifestació de l'A-27: «no ens cansarem mai»

L'alcalde de Montblanc i el de Valls se situen al capdavant del grup de manifestants
Imatge de la manifestació per a la finalització de l'A-27 a Montblanc | B.H.

 

Ja fa dotze anys des que es van iniciar les obres de l'A-27, però l'autovia, que hauria d'arribar a Montblanc travessant el Coll de Lilla mitjançant un túnel, encara no s'ha finalitzat. Aquesta situació d'incertesa i de constant espera provoca, comprensiblement, una situació de malestar entre els veïns de Montblanc que, per segona vegada, han decidit manifestar-se per tal d'accelerar les obres de l'autovia.

La carretera ha romàs tallada durant uns 5 minuts | B.H.

 

Es talla l'N-240

A causa de la manifestació, el tram de l'N-240 que passa per Montblanc s'ha hagut de tallar en dues ocasions durant uns cinc minuts. Josep Andreu, alcalde de Montblanc, ha assegurat que la intenció no és la de molestar als usuaris de la carretera, sinó donar visibilitat a la problemàtica de l'A-27 durant una estona; per aquest motiu, la interrupció de la circulació s'ha reduït al mínim temps possible. Tot i això, aquesta mesura no ha evitat l'enfadat dels conductors. La manifestació, encapçalada pels principals representants polítics presents, s'ha iniciat des de la fàbrica de galetes Rifacli, amb dos cartells de «túnel Coll de Lilla ja!!!». El recorregut ha seguit baixant pel ramal de la rotonda en direcció Tarragona, tornant a pujar i acabant de fer el tomb fins a tornar a la Rifacli.

(D'esquerra a dreta) Francesc Benet, Joan Ruiz, Josep Andreu i Albert Batet | B.H.

 

L'A-27, una qüestió transversal

La finalització de l'A-27, amb el consegüent túnel del Coll de Lilla, és una qüestió social que uneix les voluntats de diferents ideologies polítiques. Per aquest motiu, avui a la manifestació hi han assistit Josep Andreu, alcalde de Montblanc, Albert Batet, alcalde de Valls i Joan Ruiz, diputat del PSC, entre d'altres. Ruiz i Andreu s'han abraçat en arribar: «no em feu una fotografia que m'arruïneu la carrera», ha bromejat el diputat del PSC.

Segons les darreres previsions, el 2021 ja haurien de finalitzar les obres, però Josep Andreu es mostra escèptic al respecte. «No ens cansarem mai, que ho sàpiguen», ha afegit l'alcalde de Montblanc. Albert Batet ha donat suport a Andreu «no és només una qüestió econòmica, també és una reivindicació per a la seguretat de les persones, durant l'últim any em sembla que hem tingut cinc accidents amb víctimes [...] La nostra responsabilitat ens obliga a fer aquesta manifestació de protesta, demanem a l'Estat espanyol que desencalli aquesta situació».

"ATENCIÓ: Dos ferits en un xoc entre un cotxe i una patrulla dels Mossos, a Montblanc" "Tot a punt per a la Setmana de la Joventut de Vimbodí i Poblet"