Montblanc demanarà una subvenció per recuperar el portal de Sant Francesc

Se sol·licitaran 500.000 euros al Ministeri de Foment per poder alliberar en tram de muralla d’aquesta zona
La subvenció demanada per recuperar el Portal de Sant Francesc ascendeix a 500.000 euros. | Aj. Montblanc

 

Montblanc vol iniciar aviat la recuperació del Portal de Sant Francesc i així alliberar el tram de muralla que passa per aquesta part del municipi. És per això que la Junta de Govern de l’Ajuntament montblanquí ha acordat demanar una subvenció de 500.000 euros al Ministeri de Foment per poder dur a terme aquestes obres. L’ajut econòmic es demanarà a través de l'Ordre ministerial publicada al BOE en què s'aproven les bases reguladores de la concessió d'ajuts per a actuacions de conservació o enriquiment del Patrimoni Històric Espanyol.

El projecte per a recuperar el Portal de Sant Francesc té un pressupost més elevat que els diners que es demanen. En total es calcula que costarà 750.000 euros, dels quals se sol·licitarà una bona part a foment repartida en dues anualitats de 250.000 euros (corresponents als anys 2019 i 2020).

Les obres de recuperació del portal montblanquí

L'objectiu principal de la recuperació del Portal de Sant Francesc és l'alliberament del tram de muralla, per tal de recuperar la part demolida i el pany annex, així com adequar i regenerar ambientalment la zona i facilitar l'accés de visitants al pas de ronda.

Amb aquestes obres també s’aconseguiria recuperar la imatge que caracteritza el conjunt defensiu en un entorn d'especial interès pel seu significat i centralitat urbana.

Nou paviment a la Llar d’Infants, un altre acord de la Junta de Govern

Aquest no ha estat l’únic acord assolit en la Junta de Govern de l'Ajuntament de Montblanc, ja que també s’ha aprovat la substitució del paviment interior de la llar d'infants municipal.

Segons han informat des del consistori montblanquí, el pressupost d'aquestes obres és de 5.795 euros, que aniran a càrrec del contractista Jaume Folch. La substitució del paviment interior s'efectua per motius de seguretat i de salubritat dels usuaris, donat que el paviment actual es troba en mal estat.

Per últim la Junta de Govern ha aprovat també la millora de vials aptes per al pas de vehicles d'extinció d'incendis. L'actuació prevista es realitzarà als Camins de les Planes i al camí que uneix els municipis agregats de Lilla i Prenafeta. La millora d'aquests vials té un pressupost de 8.069 euros, i els treballs els farà l'empresa Nogués Excavacions.

"L'Oficina de Turisme de Montblanc es consolida com a punt de venda d'activitats" "El festival Essències de Montblanc des de dins: tot a punt per a la nova edició"