Les noves tecnologies milloren l’experiència dels visitants de l’església de Santa Maria de Montblanc

El passat diumenge va tenir lloc la inauguració del centre d’acollida de visites, d’una audioguia i d’un nou audiovisual
Acte oficial de presentació de les novetats a Santa Maria de Montblanc. | twitter santa maria

Aquest passat diumenge dia 29 de desembre, l’església de Santa Maria la Major de Montblanc va acollir la presentació del nou centre d’acollida de visites, d’un nou audiovisual i d’una audioguia gratuïta que es pot adquirir a través d’una App.

A l’acte van assistir representants de l’Ajuntament de Montblanc, encapçalats per l’alcalde, Josep Andreu, i membres del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, així com de la Diputació de Tarragona, que van acompanyar el plebà Mn. Simó Gras, que va presidir la inauguració.

La trobada va servir per inaugurar les dues primeres fases de museïtzació de Santa Maria la Major de Montblanc, finançades per la parròquia en col·laboració amb la Diputació, amb diverses novetats que ja pot copsar el visitant quan entri a l’església.

Un nou audiovisual sobre el vessant religiós de Montblanc

L’església s’ha aliat amb les noves tecnologies amb l’objectiu de millorar l’experiència dels visitants. Per una banda, s’ha realitzat un audiovisual, patrocinat per la Fundació Martí l’Humà per complementar la visita al temple.

Aquest, porta com a títol ‘Montblanc, a major glòria de Déu’ i ha estat realitzat per Victor Torija per tal de mostrar tots els traços religiosos de la vila ducal, els seus edificis i la seva vida, tot fent descobrir la seva riquesa monumental i la seva vitalitat religiosa actual.

Acte de presentació de les novetats de l'església montblanquina. | twitter santa maria

Nova audioguia per fer servir des del mòbil

Un dels elements que més interès desperten és una nova aplicació mòbil sota el títol de ‘santamariamontblanc’, que serveix com a audioguia per facilitar la visita a l’església. Aquesta App ha estat creada per Joan Gomà Cortés i explica els trets més característics de Santa Maria la Major, pel que fa a la seva història i al seu significat.

Aquestes millores s’emmarquen en el conjunt d’actuacions que s’estan fent com a parròquia per anar concretant «el nostre objectiu parroquial d’apropar a tots els homes i dones de Montblanc a Crist, fent de la parròquia una família, casa i escola de comunió», va manifestar el plebà.

En aquest sentit, «és necessari que l’acollida i visita a les esglésies monumentals no sigui només una visita museística sinó també una visita que vagi introduint el visitant en el sentiment d’aquests edificis i de la comunitat en la qual viu», va afegir.

Aquest projecte de renovació turística s’anirà completant el altres fases, ja que ara s’han conclòs les dues primeres d’un total de quatre.

"👉Es commemora el 20è aniversari de la mort del pintor montblanquí Palau Ferré" "🗓AGENDA: Arriba una nova edició de la Fira de Sant Vicenç de l'Espluga de Francolí"