Concactiva crea vint-i-dos nous llocs de treball a la Conca de Barberà

Les contractacions estan incloses dins dels programes Treball i Formació (TIF) i Enfeina’t, del Servei d’Ocupació de Catalunya
Personal d'un pla d'ocupació de la Conca de Barberà | Redacció

Concativa ha finalitzat, aquesta setmana, les contractacions dels diferents programes de suport a l’ocupació. Segons l'Organisme Autònom de Desenvolupament de la Conca de Barberà, «mai en la història de l’organisme s’havia arribat a una xifra tant alta de creació de llocs de treball, adreçats a col·lectius amb dificultats per a la inserció i amb situació de vulnerabilitat econòmica».

Benefici per al conjunt dels municipis i de la comarca

En el programa d'inserció laboral Treball i Formació, s’han contractat un total de 14 persones, 12 d’elles destinades a la brigada comarcal per a l’arranjament de parcs i jardins i mobiliari urbà. A més, dins d’aquest programa, s’han contractat dues administratives. 9 d’aquests contractes, destinats a persones que portaven un any, mínim, a l’atur i sense dret a cobrar prestació, tindran una durada de 6 mesos, i els altres 5, d’un any sencer.

L’altre gran programa, l’Enfeina’t, destinat a persones en atur de llarga durada però que estaven cobrant prestació, ha donat feina a 7 persones més, totes elles amb contractes d’un any. Cinc d’ells s’incorporaran a la brigada comarcal. També s’ha contractat una administrativa i un tècnic de suport per als programes d’inserció sociolaboral de Concactiva.

Exterior de la seu de Concactiva a Montblanc. | Júlia Giribets

 

Més contractacions en els propers mesos

A banda d’aquests programes, Concactiva també ha contractat una tècnica, mitjançant un procés de selecció amb borsa de treball, com a tutora del nou projecte Joves Actius Conca de Barberà. De fet, en els propers mesos està previst sumar dues noves contractacions en el programa Enfeina’t, arribant a un total de 25 contractacions, una xifra molt elevada que ajuda a la disminució de l’atur a la Conca de Barberà i a dotar de vitalitat econòmica i social a la comarca.

Una aposta per a la paritat i la igualtat de gènere

Concactiva s’ha fixat com a prioritat aquest 2019 seguir avançant cap a la paritat en les contractacions. A diferència d’anys enrere, on les contractacions de persones en situació de vulnerabilitat eren gairebé exclusivament masculines, en els darrers anys s'ha fixat com a objectiu treballar per la igualtat d’oportunitats, afegir contractacions de personal administratiu, amb una presència més elevada de dones en cerca de feina, i augmentar exponencialment el nombre de dones a la brigada. Enguany, 8 de les noves contractacions són dones, 4 d’elles per la brigada.

També et pot interessar:

"Original i moderna activitat per a la gent gran de Pira" "AGENDA: Els actes més destacats del Carnaval a la Conca de Barberà"