NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

La Conca de Barberà presenta els vehicles del nou servei de recollida de residus municipals

Segons el president del Consell Comarcal, això repercutirà en una millora permanent dels indicadors de recollida selectiva de les escombraries

Aquesta setmana s'ha presentat als alcaldes i als consellers comarcals de la Conca de Barberà els vehicles i la resta de material que s'estrenarà amb motiu de la posada en marxa del nou servei de recollida de residus municipals.

Pel president del Consell Comarcal, Magí Trullols, es tracta d'una fita molt impostant per a la comarca que li permetrà continuar en la línia de millora permanent dels indicadors de recollida selectiva de les escombraries «que fan de la Conca de Barberà una de les comarques capdavanteres al nostre país en percentatges d'escombraries recollides selectivament». Precisament, el conseller comarcal de Medi Ambient, Josep Amill, remarcava també l'aposta que han fet els ajuntaments de la comarca de treballar plegats per augmentat els percentatges de la recollida selectiva «que ara són en conjunt a la comarca al voltant d'un 50% i que volem situar en xifres al voltant del 80%».

Dos models diferenciats

Durant el mes d'octubre començarà el nou servei de recollida de residus, que implica els 22 municipis de la comarca amb dos models diferenciats en funció de la tipologia de municipi: la recollida en contenidors tancats, als nuclis de població més petits; i porta a porta, als pobles més grans. Això suposarà la posta en funcionament de 6 nous camions per a la recollida i transport de la brossa; 1 vehicle elèctric per fer la recollida als interiors dels pobles on es faci porta a porta; 2 camions lleugers i 3 furgonetes per a la recollida del cartró comercial, paper porta a porta i voluminosos;  i 1 deixalleria mòbil.

Val a dir que els camions disposen d'equips de pesatge automatitzats que permetrà controlar el tipus i el volum de les escombraries que es recolliran a cada poble de la comarca. Tant si es recullen porta a porta, com si es fa a través de contenidors tancats. També s'han adquirit més de 600 nous contenidors adaptats al nou sistema de recollida, 1 furgoneta per a la neteja externa dels contenidors i 1 caixa per al seu rentat interior.

A banda dels equips materials, ja està activa l'APP Civiwaste, que permetrà als ciutadans notificar incidències relacionades amb la recollida de residus amb contenidor, consultar el calendari i els horaris dels serveis de la deixalleria mòbil, sol·licitar la recollida de voluminosos i poda, consultar l'historial d'aportacions als contenidors d'orgànica i resta i compartir voluminosos amb altres usuaris per donar-los una segona vida.

"La nova campanya del comerç de l'Espluga tindrà uns protagonistes ben especials" "L'Oficina de Turisme de Montblanc fa una valoració positiva d'una temporada atípica"