El Danseu Festival torna a les Piles en un format més íntim i reduït, adaptat a les mesures la Covid-19

La 8a edició de l’esdeveniment es celebrarà els dies 4, 5 i 6 de setembre
Imatge de la roda de premsa del Danseu Festival | Albert Oliva

L’estiu a la Conca de Barberà és sinònim de Danseu, el festival de dansa i moviment en un context rural. Anualment, agrupa més de 2.000 persones i gairebé 100 artistes de disciplines diverses, que durant 10 dies es reuneixen a la comarca. Enguany, però, a causa de la crisi sanitària de la Covid-19, els paràmetres de l’esdeveniment canvien per tornar als orígens, en un format més reduït i íntim lligat a una pandèmia mundial i a un temps de molta incertesa, amb la proximitat, la qualitat, la descentralització i l’accessibilitat com a valors principals.

Així, la 8a edició del Danseu Festival tindrà lloc els dies 4, 5 i 6 de setembre de 2020 a les Piles, un poble de poc més de 200 habitants. El que no canvien, segons els organitzadors, són els objectius del projecte, que es basen en la descentralització de la cultura per crear i fidelitzar nous públics amb espectacles, el suport a la creació, les residències artístiques, la formació professional de dansa i arts del moviment, els tallers, les activitats i els projectes comunitaris.

Aforament limitat i programació adaptada

En aquest festival, l’espectador no només és un consumidor cultural, sinó que també esdevé protagonista de pràctiques artístiques de forma activa. Alhora, per ser un any atípic, l’edició de 2020 també serà poc convencional. Així, per fer front a totes les mesures d’higiene i de seguretat de la Covid-19, l’aforament dels espectacles i l’afluència al festival es limitarà.

Per aquest motiu, per a rebre la informació de la programació amb els horaris, els espais i les actuacions de les companyies, el públic haurà de registrar-se a la pàgina web del festival i omplir un formulari, per tal de gestionar les entrades i l’accés als actes.

En això, l’edició del Danseu Festival 2020 compta, a dia d’avui, amb els espectacles D.0. Tast de vins i dansa, de Dansinvitro; Conrear, de Crea Moviment; Possê, de Sound de secà; Síndrome Hang Jonge, de La buena Compañía; El viatge, de Tombs Creatius; Pelat, de Joan Català; Sí, de Las dueñas del balón; Nest, de Marie Gyselbrecht; Mas o menos inquietos, de Daniel Abreu; Fugure Lovers, de La Tristura;  El-la, d’IN-motus co; Cossos, de Magí Serra i Anamaria Klajnscek, i De una en una, de Métrica Bárbara.

Els workshops professionals, fins al 2021

Per altra banda, en les últimes edicions del Danseu Festival, els workshops professionals han estat una de les branques més interessants de l’esdeveniment. Es tracta d’estades de 12 dies en pobles envoltats d’àrees naturals, on 25 participants d’arreu del món troben una plataforma d’aprenentatge i creació d’alt nivell amb professors i coreògrafs reconeguts internacionalment, i d’exploració i connexió amb la comunitat i l’entorn rural. No obstant això, a causa del context actual de la Covid-19, aquesta part s’ha hagut de posposar per al 2021.

"La nova millora del Sindicat de Vinyaters de Montblanc" "Es reparteixen més de 150.000 euros entre els afectats per la riuada de 2019"