Noves incorporacions musicals al Festival Essències de Montblanc

Tres noves formacions se sumen a un cartell en què destaquen grups com Dr. Calypso, Pablo Hasél o Adala & The Same Song Band
Les imatges de la segona jornada d'Essències | Redacció

 

Pocs dies abans de l'inici del Festival Essències, que se celebrarà entre els dies 25 i 26 d'agost a Montblanc, l'organització ha anunciat com a sorpresa les últimes incorporacions al cartell musical. Es tracta del DJ Ishmael Sustraivibez, Babel Sound System i Dubstral, que compartiran escenari amb artistes i formacions de nivell com Dr Calypso, Pablo Hasél, La Vella Dixieland o Adala & The Same Song Band.

En primer lloc, el basc Ishmael, amant de la música d'arrel africana, punxarà una selecció de música reggae i dub, entre altres, el dissabte dia 25 d'agost a les sis de la tarda. Aquest DJ compta amb una llarga trajectòria —vint anys— fent girar discos en emissores del País Bas i Catalunya, i en clubs i festivals com el Jazzaldia de Donosti o el Festival Jazz de Gasteiz. En l'actualitat, condueix el programa de ràdio Hamabipulgada, que s'emet a Barcelona, el País Basc i París.

Per altra banda, actuarà Babel Sound System, un projecte nascut el 2010 a Barcelona de la mà de King Isidro, que ha pretès, des dels seus inicis, crear un sound system diferent dels tradicionals. El resultat ha estat un so artesanal, enfocat cap a l'escena clàssica del roots, el dub i l'stepper. 

El sound system compartirà escenari el diumenge amb els Dubstral, una formació formada a Tarragona ara fa cinc anys, i que és el primer col·lectiu dedicat al reggae que ha construït un conjunt per tocar els discos, de forma artesanal, a les comarques de Tarragona. Dubstral, format per cinc músics, és un grup que té l'objectiu d'omplir de bones vibracions la festa, amb unes sessions de vinil al més pur estil root, rock, reggae i dub.

Maridatge de música, gastronomia, vins i cervesa artesana

Enguany, el Festival Essències proposa un maridatge diferent per a cada nit. La primera proposta combina el bo i millor de les propostes de jazz de Catalunya, amb una 'Mostra de vins DO Conca de Barberà' on els productors de la terra oferiran i aconsellaran als visitants sobre quins són els productes més adients per als seus paladars. 

La nit de diumenge, en una edició més reivindicativa que mai, combinarà el mestissatge, el reggae i l’ska amb la 'Mostra de Cervesa Artesana'. Es comptarà amb la presència dels millors productors de cervesa artesana de la zona, que proposaran degustar el millor de cada casa amb el ritme i les melodies de les diverses actuacions musicals.

"Protecció Civil de Montblanc tindrà tres terminals de la xarxa Rescat" "Vallclara i Blancafort es preparen per la Setmana Jove"