NOU I GRATIS

Tens Telegram? Afegeix-te al canal de Tarragona Digital clicant aquí. T’encantarà!

Aquesta tardor no caldrà obtenir un permís per collir bolets al paratge de Poblet

Finalitza doncs, el pla pilot de la Generalitat que ha servit per estudiar l'impacte d'aquesta activitat en el medi forestal des de l’any 2012
S'ha tret el cartell que avisava de l'obligació de tenir llicència. | TES

 

A partir d’aquesta tardor, ja no serà necessària l'autorització per a la recol·lecció de bolets al Paratge Natural de Poblet i la seva zona d'influència. Des de l’any 2012 la Generalitat tenia en marxa un pla pilot en aquest indret, per tal de poder estudiar l'impacte d'aquesta activitat en el medi forestal, protegir la biodiversitat i establir-ne l'ordenació en el marc de la protecció del medi i de l'ús racional i equilibrat del territori.

  

Segons el pla previst, a partir d’ara, finalitza l’obligació de tenir la llicència, de manera que només estaran oberts els punts d'informació de la Roca de l'Abella i de la Font de la Magnèsia, al terme de Vimbodí i Poblet, i restarà tancat el Corral de la Marieta a Rojals.

Un cop fet el pla pilot, en els propers mesos s'analitzaran les dades i opinions recollides de boletaires i visitants, que s'inclouran en la valoració final del pla. Per tal de poder fer aquesta avaluació es demanarà la participació de boletaires i visitants per conèixer les seves opinions, les quals s'incorporaran en aquest informe.  

El pla pilot permetia collir 6 quilos de bolets al dia

Fins ara, l'autorització necessària per a la recol·lecció de bolets podia fer-se per temporada o fins i tot per només un sol dia, amb un màxim de 6 quilos recol·lectats per persona i dia.

La zona objecte de la regulació que s'ha estudiat aquests anys ha comprès 2.276 hectàrees del terme municipal de Vimbodí i Poblet, 221 de l'Espluga de Francolí, 798 de Montblanc i 18 de Prades. A més dels boscos de la Generalitat, també s’hi ha de sumar 207 hectàrees de bosc propietat d'alguns ajuntaments. La suma total doncs, ha ascendit a 3.520 hectàrees.

Aquest pla s’ha pogut dur a terme amb la col·laboració d’ens locals, les oficines de Turisme dels municipis de Prades, Vimbodí i Poblet, l'Espluga de Francolí i Montblanc, i amb la complicitat dels boletaires que, segons han informat des del departament de Territori i Sostenibilitat, en tot moment s'hi han implicat i mostrat respectuosos amb l'entorn.

"Disparen amb una escopeta de balins a un gat a Montblanc" "ATENCIÓ: Plega un regidor de l’equip de govern de Montblanc"