La gent gran de Pira aprèn a fer servir les noves tecnologies gràcies als joves del poble

Durant una hora la gent gran de Pira ha ampliat coneixements sobre el funcionament dels mòbils de la mà dels joves
Els joves de Pira ensenyen a la gent gran com treure profit del telèfon mòbil. | Cedida

 

Diuen que l’amor no té edat, però aquests dies s’ha demostrat que les noves tecnologies tampoc. Lluny de pensar que els mòbils d’última generació són només cosa de joves, el municipi de Pira ha acollit una trobada entre persones grans i jovent del poble, on la gent gran ha pogut resoldre dubtes sobre el funcionament del seu mòbil per poder treure’n més profit i així saber alguns trucs que desconeixien, demostrant que mai és tard per aprendre coses noves.

La trobada s’emmarca dins el projecte de generacions ‘Aprenem junts’ i s’ha dut a terme aquest cap de setmana al local de jubilats de Pira, que ha estat el punt de trobada dels participants.

Allà els joves han ajudat la gent gran amb els dubtes que tenien amb els seus telèfons i han pogut fer de mestres per un dia, aportant coneixements i experiència en un camp que dominen a la perfecció, com és la tecnologia.

Foto de família de la trobada entre gent gran i joves de Pira. | Cedida

 

Un lloc per compartir experiències

La trobada ha durat una hora i tots l’han aprofitat al màxim. Alhora ha estat un lloc d’intercanvi d’experiències i de convivència. En finalitzar l’activitat, la gent gran va oferir un berenar per a tothom, en agraïment a la tasca feta pels joves.

Des de l'organització es considera que aquesta activitat beneficia tots els participants, ja que tots tenen experiències vitals a compartir. Per una banda, els més grans poden transmetre les seves vivències a les persones més properes i els més joves poden ensenyar als grans diversos aspectes sobre les noves tecnologies i la societat de la informació, per exemple. 

Aquest any és la tercera edició del projecte intergeneracional ‘Aprenem Junts’ que ha estat desenvolupat per la regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament de Pira, l'Associació de Jubilats, l'Associació de joves El Torrentill  i  l'Oficina Jove de la Conca de Barberà.

"AGENDA: Els actes més destacats del Carnaval a la Conca de Barberà" "AGENDA: El llibre 'El camí de les Aigües' arriba a Vimbodí i Poblet"