Montblanc acollirà una jornada solidària plena d’activitats amb la celebració de ‘Posa’t la gorra’

Serà el dia 1 de setembre i hi haurà esport, teatre, dansa i un dinar solidari i sostenible, en benefici d'AFANOC
Presentació de la segona edició de 'Posa't la gorra' a Montblanc. | J.G.

 

El pròxim 1 de setembre, la plaça de Sant Francesc de Montblanc serà escenari d’una nova edició solidària de ‘Posa’t la gorra’, la jornada solidària en benefici de l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (AFANOC), que enguany arriba a la seva segona edició a la capital de la Conca de Barberà.

Durant aquest dia hi haurà activitats de caràcter festiu com una caminada popular, una festa ‘holi’, teatre, dansa, música i un dinar solidari i sostenible. En aquest últim cas, els comensals han de portar el got, el plat i el cobert de casa, però es demana que no siguin d’un sol ús, per tal de mirar pel medi ambient.

Pel que fa al got, qui ho vulgui el pot comprar el mateix dia 1 de setembre, ja que s’ha fet una edició especial i es podrà adquirir durant la jornada, tot contribuint a la causa solidària.

L’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, ha destacat que «Montblanc és una vila molt solidària i l’Ajuntament sempre farà costat a aquesta causa».

Per la seva banda, el president d’AFANOC, Miquel Javaloy, ha agraït la implicació de l’Ajuntament de Montblanc en aquesta jornada i ha destacat que les activitats s’emmarquin en un ambient festiu, ja que «els nens han de jugar, divertir-se i oblidar-se dels problemes d’aquesta malaltia».

Els diners es destinaran a la Casa dels Xuclis

Els diners recaptats durant la jornada es destinaran a les accions que fa AFANOC, incidint en la Casa dels Xuclis, una casa d’acollida per als infants i adolescents amb càncer que reben tractament a Barcelona i les seves famílies. En l’edició anterior es van recollir uns 14.000 euros, una xifra que s’espera igualar enguany.

Per a fer possible el desenvolupament de la jornada, diverses entitats i empreses de Montblanc hi participen i col·laboren activament.

Els tiquets per al dinar solidari ja es poden adquirir a l’Oficina de Turisme de Montblanc o a Cal Xixonenc, pel preu de 10 euros.

"📸⭐El Museu de la Vida Rural acollirà un taller d’iniciació a la fotografia astronòmica" "🏊​​​​​​​Alta participació en la Setmana de la Joventut de Pira"