Poblet acull la presentació del tercer volum de la Història de la Conca de Barberà

En aquest cas està dedicat a la cultura popular de la comarca

La Conca de Barberà ha fet un nou pas en l'edició de la seva història completa, després dels dos volums ja publicats sobre la Història de l'Art i la Prehistòria, respectivament. El tercer volum, dedicat a la cultura popular i tradicional, s'ha presentat aquest dissabte a la tarda al Monestir de Poblet, en un acte presentat per l'escriptor Joan Rendé.

També es va comptar amb l'assistència del president del Consell Comarcal, Magí Trullols, el conseller comarcal de Cultura i alcalde de Vimbodí i Poblet, Joan Canela, els coordinadors de l'obra, Joan Fuguet i Carme Plaza, el vicepresident primer de la Diputació de Tarragona, Quim Nin, i el pare Abat de Poblet, Octavi Vilà.

El president del Consell Comarcal, Magí Trullols, va destacar el compromís del Consell Comarcal per donar suport al sector Cultural de la comarca, malgrat la pandèmia que estem patint i la migradesa dels recursos econòmics que el Consell pot dedicar al món de la cultura. 

Per la seva part, Joan Canela, conseller comarcal de Cultura, va destacar en la seva intervenció la voluntat de donar la màxima difusió a publicacions com aquest volum i fer que pugui arribar a tothom, ja que «d'aquí a un temps els estudiosos o els ciutadans que hi estiguin interessats podran descarregar-se el volum gratuïtament des de la biblioteca digital del Servei de Publicacions de la URV».


En aquest sentit, el volum de la 'Història de la Conca de Barberà. Cultura tradicional i popular' repassa diferents aspectes de les festes, la vida associativa, i la llengua oral i escrita a la comarca, a través d'apartats temàtics i fotografies.

"El Consell Comarcal de la Conca de Barberà atorga una distinció d'honor molt especial" "Millores destacades a l'ermita dels Sants Metges de Sarral amb motiu dels 50 anys"