Les Piles: capital de la dansa durant dotze dies

El Danseu festival es celebrarà del 10 al 12 d’agost

El Danseu Festival convertirà les Piles de Gaià, un any més, i ja en van sis, en capital de la dansa per dotze dies. Un festival ja consolidat i que es divideix en un workshop per ballarins internacionals i tres dies intensos de festival de carrer. Un any més, la mostra destaca per la seva internacionalització, comptant amb professors i companyies vinguts d’arreu del món, a més de convenis de col·laboració amb d’altres festivals internacionals. Consulteu en aquest enllaç el programa d'actes del Danseu Festival.

Per tant, d’una banda, de l’1 al 12 d’agost 25 ballarins internacionals escollits entre més d’un centenar d’inscrits, es formen i participen en diferents creacions que es duran a terme en aquest petit municipi de la Conca de Barberà. Alhora, viuen l’experiència del Danseu, o el que és el mateix, dotze dies rodejats de natura i moviment, compartint moments i espais i formant-se com a ballarins professionals.

Espectacle inaugural de 'El Danseu Festival' 2016 de les Piles | Joan López

 

Per altra banda, després d’apostar l’any passat per concentrar espectacles i activitats en un format de festival familiar de 3 dies, aquest any es repeteix l’experiència, i del 10 al 12 d’agost es podran veure 15 espectacles de la mà de companyies vingudes de 8 països diferents i 3 dels quals són estrenes nacionals i 6 activitats per viure un cap de setmana pla de dansa i moviment.

El director del festival, Pau Estrem, destaca que el festival «fa una aposta per la creació de nous públics per la dansa, amb una audiència que viu els espectacles però que també és activa i participa de les diferents activitats programades per totes les edats». El projecte ‘La Bugada’, un dels espectacles que es veurà durant el primer dia del festival, va en la línia de l’aposta per un púbic participatiu. L'espectacle vol retre homenatge a totes aquelles dones que durant una part de la seva vida han trobat en els rentadors dels pobles un lloc on fer la feina però també on comunicar-se amb d’altres dones igual que elles. 

D’entre les novetats que enguany presenta el festival, destaca amb l’ajuda que ha rebut per part de la Generalitat de Catalunya al formar part del Pla d’Impuls de la Dansa amb el projecte Parelles de Ball, on gràcies a la implicació de l’Ajuntament de les Piles en el Danseu, ambdues entitats en surten beneficiades. En aquest context, l’Alcalde de les Piles, Magí Balcells, es mostra molt satisfet amb el camí fet al costat del Danseu durant els darrers anys, i al·lega que la cultura és un dels elements més importants que té la nostra societat per enfrontar-se a l’actualitat.

GALERIA DE FOTOS | Les imatges del Danseu Festival de Les Piles

"Manifestació per reclamar la finalització de l'A-27 i el túnel del Coll de Lilla" "Un munt d'actes per tota la família a la Flaütada de Vilanova de Prades"