Protecció Civil de Montblanc tindrà tres terminals de la xarxa Rescat

D'aquesta manera, s'informarà en temps real de les dades dels sinistres greus i dels riscs significatius en curs i es millorarà la protecció de la població
L'acord entre Ajuntament i Generalitat és en matèria de Protecció Civil. | TARRAGONADIGITAL

 

El Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya cedirà, de forma gratuïta i de manera temporal, el dret d'ús de tres terminals de la xarxa Rescat a l'Ajuntament de Montblanc per a les comunicacions de Protecció Civil amb el CECAT. Així s’ha acordat a la Junta de Govern del consistori montblanquí, on s’ha aprovat el conveni de col·laboració amb Interior. Aquest fet servirà per informar en temps real de les dades dels sinistres greus i dels riscs significatius en curs i es millorarà la protecció de la població.

Així doncs, s’oferirà un servei d'explotació de la xarxa Rescat que, mitjançant el Centre d'Operacions Rescat (COR), proporcioni, un servei d'atenció a l'usuari per atendre les incidències que puguin afectar el funcionament de la xarxa Rescat a l'àmbit del municipi, utilitzant els recursos necessaris per a la seva solució. El conveni també contempla la possibilitat de renovar els terminals quan es consideri necessari (excepte en cas de pèrdua, avaria o deteriorament del terminal per un ús indegut).

Mentre que el paper de la Generalitat és el de millorar l'atenció a l'usuari, l'Ajuntament de Montblanc té un rol de vetllar perquè tot funcioni adequadament i els processos es facin segons està establert. Per tant, el consistori es compromet a utilitzar adequadament els sistemes de comunicacions, respectant les normes d'ús i les condicions tècniques, vetllarà per tal que els terminals de la xarxa Rescat cedits a Protecció Civil siguin utilitzats només pels membres de l'agrupació i no per altres col·lectius.

També tindrà cura que Protecció Civil faci un ús correcte dels terminals i de les comunicacions d'acord amb les previsions i objecte d'aquest conveni, entre altres coses. L'Ajuntament montblanquí també haurà de comunicar i actualitzar anualment a la Direcció General de Protecció Civil les dades identificaries dels membres de l’Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil nomenats.

El conveni és per quatre anys prorrogables

L’Ajuntament també podrà gestionar directament amb el COR les avaries, problemes tècnics i dubtes sobre l'ús dels terminals per tal que ells puguin solucionar les incidències. El conveni té una vigència de quatre anys, que es pot prorrogar durant quatre anys més.

"Vallclara i Blancafort es preparen per la Setmana Jove" "La muralla de Montblanc, un dels atractius turístics per als visitants"