Quim Torra visita el monestir de Poblet

El president de la Generalitat s'ha reunit amb els monjos i ha assistit al 6è Festival de Música Antiga de Poblet

 

Quim Torra, el president de la Generalitat de Catalunya, va visitar ahir, divendres 10 d'agost, les instal·lacions del monestir de Poblet. Es tracta de la primera visita del president al recinte, on ha sigut rebut pel pare abat, Octavi Vilà. A les 17.00 hores, Torra va arribar a Poblet, on també l'esperaven Òscar Peris, delegat de Govern a Tarragona; Joan Capdevila, diputat al Congrés per ERC, i Jordi Agràs, director dels serveis territorials de cultura de Tarragona, entre altres personalitats polítiques. Durant la visita, el president ha pogut conèixer els racons més emblemàtics del monestir.

Les millors imatges de la visita de Quim Torra al Monestir de Poblet i del concert inaugural del Festival de Música Antiga de Poblet 2018.

6è Festival de Música Antiga

Aprofitant la visita, Torra ha assistit també a la inauguració del 6è Festival de Música Antiga de Poblet, que se celebra entre el 10 i el 12 d'agost, sota la direcció de Jordi Savall. Aquesta edició del festival serveix com a record del monjo i compositor Mateu Fletxa el Vell, qui va morir al monestir l'any 1553. En honor del compositor, l'últim dia del festival es farà un concert homenatge a l'Antic Dormitori dels Monjos. L'acte inaugural es va celebrar a la plaça del monestir. Allà, Orpheus XXI i Hespèrion XXI han realitzat el concert «Camins a l'exili i de l'esperança», una actuació musical en què joves músics d'entre 8 i 20 anys, refugiats i immigrants, van interpretar diverses peces de tradició cristiana, jueva i musulmana.

Quim Torra va saludar Jordi Savall a Poblet, abans de l'inici del concert | Fabian Acidres

 

V Festival de Música Antiga de Poblet | Redacció

 

Enguany, el festival passa de tres a quatre concerts i incorpora la participació de Tasto Solo, una formació emergent que actuarà avui, dissabte 11 d'agost, al Refetor dels Conversos i oferirà un recital de música de l'Anglaterra del segle XVI. El tercer concert del festival serà «Le Concert des Nations», interpretat a l'Antic Dormitori dels Monjos. Com a prèvia per a cada concert, es realitzaran diversos col·loquis que comptaran amb la participació de Josep Maria Bricall, doctor en Economia; Eduard Segarra, professor de Dret de Nacionalitat, Estrangeria i Ciutadania Europea, i Josep Maria Gregori, musicòleg.

"L'Espluga de Francolí es prepara per la Festa de la Verema" "Els veïns de Rojals tenen un nou local social"