Es renova la totalitat de la teulada del Sindicat dels Vinyaters de Montblanc

La intervenció ascendeix a 124.000 euros
Estat actual de la coberta | Cedida

El Sindicat de Vinyaters de Montblanc continua la seva transformació amb l’objectiu de convertir el celler en el punt 0 de l’experiència turística fomentada en el turisme familiar a Montblanc, i esdevenir un pol d’atracció de visitants al municipi i a la comarca. Per això, s’està desenvolupant un projecte, en diferents fases, per tal de fer efectives aquestes ambicioses remodelacions.

En aquest sentit, actualment s’està remodelant la coberta de la part més antiga del Sindicat, la qual es trobava en mal estat. Després d’haver enretirat els elements més deteriorats, en aquests moments s’està realitzant el tancament de la teulada, que proporcionarà una major seguretat i aïllament de l’espai. Aquesta intervenció ascendirà, gairebé, a 125.000 euros.

Aquestes obres s’estan realitzant en el marc del Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, liderat per la Diputació de Tarragona, amb la voluntat que el celler cooperatiu d’estil modernista esdevingui un centre turístic de recepció de visitants. També es vol crear un espai d’interpretació sobre l’ús original de l’edifici, l’evolució de la pagesia, el cooeperativisme agrari, el modernisme agrícola, la figura de l’arquitecte Cèsar Martinell i els productes agroalimentaris tradicionals del territori.

Així doncs, després d’haver enderrocat diferents tines de la part nova del sindicat i haver instal·lat una escala que connecta l'oficina de turisme amb el Celler, quan s’acabi la remodelació de la teulada, caldrà afrontar noves actuacions com els tancaments de finestres i portes, o bé l’arranjament de la teulada de la part nova. Posteriorment, s’haurà d’anar realitzant noves intervencions perquè, definitivament, l’antic celler cooperatiu pugui desenvolupar adequadament la seva nova funció turística.

"Es reparteixen més de 150.000 euros entre els afectats per la riuada de 2019" "La demanda de l'Ajuntament de l'Espluga per evitar noves catàstrofes naturals al poble"