Els comerços de Montblanc repartiran les compres a domicili amb un vehicle eco-sostenible

A dia d'avui es compta amb 32 comerços adherits a la iniciativa

Avui divendres 5 de juny, s'ha presentat el nou servei de repartiment de compres a domicili del comerç de proximitat de Montblanc. Es tracta d'una prova pilot que ha impulsat l'Ajuntament de Montblanc i que es realitzarà amb un tricicle elèctric, per tal de guanyar en sostenibilitat.

L'aposta pel servei arriba just després del confinament pel coronavirus i encara amb diverses mesures sanitàries en vigor. Aquest repartiment a domicili permetrà que molts establiments que han començat a oferir aquesta opció durant el confinament, puguin seguir-ho fent encara que es vagin normalitzant els hàbits de compra. D'entrada, el servei entra en funcionament en fase de proves durant aquest mes de juny i repartirà les compres durant les tardes de dimarts a divendres. Cada servei té un preu d'entre 1,75 i 2 euros que cada establiment decidirà com s'aplica tenint en compte, o no, l'import de les compres dutes a terme.

La iniciativa s'ha presentat aquest matí, i ha comptat amb la regidora de comerç, Carme Pallàs, i amb Victòria Mateu, membre de la junta de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc. D'altra banda, la regidoria de comerç treballa en una campanya de dinamització que entrarà en funcionament just després de la prova pilot del repartiment a domicili. Es tracta d'un conjunt d'accions que es posaran a disposició de tots els establiments montblanquins que s'hi vulguin sumar. Si bé, aquesta campanya compta amb el suport i la complicitat de la Unió de Botiguers i Comerciants de Montblanc, també estarà oberta als establiments que no pertanyin a l'entitat.

Aquesta campanya, que es pot allargar fins a la tardor, se centrarà a fer visible l'activitat comercial a través d'accions molt vistoses i milers de regals i vals de compra per als clients. Les accions s'han dissenyat tenint en compte només proveïdors locals i els recursos destinats als premis d'aquesta iniciativa també s'invertiran 100% en els comerços de la vila. Ambdues accions, tant el servei d'eco-repartiment a domicili com la campanya de dinamització es coordinen des de la regidoria de comerç, en complicitat amb Concactiva i amb el suport tècnic del programa Treball als Barris subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya.

"El nou producte de la Conca de Barberà per fer front als problemes de la Covid-19" "El Museu de la Vida Rural de l'Espluga ja té data de reobertura!"