La Ruta de l'Aigua, història viva de Forès i mirador natural de la Conca

El pròxim diumenge 21 de juliol hi ha organitzada una excursió d'uns cinc quilòmetres pels camins que recorrien els habitans de Forès per anar a buscar aigua

 

A Forès, un petit poble medieval situat al nord de la Conca de Barberà que a mitjan segle XIX va arribar a superar els 500 habitants, no hi va arribar l'aigua corrent a les cases fins a la dècada dels seixanta del segle XX. Fins llavors, els seus habitants havien d'anar a buscar l'aigua a les fonts o als pous propers i valer-se de safareigs o basses situades al voltant del poble. Actualment, s'organitza una caminada popular que convida a caminar pels espais propers que els forencs freqüentaven a la cerca d'aigua i que ara formen part del paisatge, l'arquitectura i el patrimoni popular de la localitat.

Una ruta per observar el patrimoni i la miranda

La Ruta de l'Aigua, com s'anomena i es coneix l'excursió, és una bonica ruta circular de dificultat moderada de poc menys de cinc quilòmetres i poc desnivell que permet veure de prop els diferents dolls, pous i safaretjos del municipi, com el rentador de baix, la bassa del pla de la Bassa i la font i safareig de Sant Miquel. A banda, però, ofereix la possibilitat de gaudir de les excel·lents vistes d'un poble que, situat al cim d'un turó de 900 metres a un extrem de la serra del Tallat, és considerat el mirador natural de la Conca de Barberà. De fet, inclús s'hi pot veure el Montseny i el mar Mediterrani.

Forès és considerat el mirador natural de la Conca de Barberà. | cedida

 

L'itinerari discorre principalment pels camins del municipi, però en alguns trams ho fa per sinuosos corriols i antics camins de caçadors avui en dia en desús que, amb el pas dels participants, es mantenen vius. Està previst que la ruta tingui una durada aproximada de dues hores i mitja, amb sortida des de la plaça del Mirador a les nou del matí. Els assistents rebran un obsequi i menjar i begudes en finalitzar, i per inscriure's tan sols cal entrar a la pàgina web de l'Ajuntament de Forès.

"La Directora General de Patrimoni Cultural visita l'Arxiu Comarcal de la Conca de Barberà" "Els joves de Vilaverd gaudeixen d'una nova edició de la Setmana Jove"