El Museu de la Vida Rural acollirà un taller d’iniciació a la fotografia astronòmica

L’activitat es realitzarà els dies 24 i 25 d’agost i està organitzada pel museu i per AstroPrades
El taller s'impartirà els dies 24 i 25 d'agost. | AstroPrades

 

El Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí i AstroPrades organitzen un taller d'iniciació a l'astrofotografia de paisatge, que se celebrarà els dies 24 i 25 d'agost al mateix museu i anirà a càrrec d’Aleix Roig.

La formació, que té com a objectiu introduir als participants en conceptes bàsics de fotografia nocturna i astronomia, comptarà amb una sessió teòrica, una sessió pràctica nocturna i una sessió per tractar els diferents processaments d'imatges.

Així, els participants disposaran dels coneixements necessaris per aconseguir els millors resultats possibles en situacions de poca lluminositat i poder obtenir fotografies espectaculars amb coneixements bàsics sobre astronomia.

La ubicació, la configuració de la càmera, l'objectiu, els conceptes d'astronomia útils en astrofotografia de paisatge... aquests seran alguns dels temes que es tractaran en la primera de les sessions del taller, que es realitzarà dissabte 24 d'agost de les 18.00 a les 21.00 hores.

Sortida nocturna per fer la part pràctica

Després de sopar, a les 22.30 hores i fins a la 1.30, els participants faran una sortida a l'entorn natural per realitzar la part pràctica de la formació.

Diumenge 25, de 10.00 a 12.00 hores, el taller continuarà i culminarà amb una sessió dedicada al processament d'imatges.

El taller serà impartit per Aleix Roig, astrofotògraf de paisatge i de cel profund, divulgador científic i director d'AstroPrades, impulsor del Parc Astronòmic Muntanyes de Prades, guia astronòmic acreditat per la Fundació Starlight i mestre d'educació primària especialitzat en ciències.

Per a inscripcions, cal contactar amb el Museu de la Vida Rural, trucant al telèfon 977 870 576 o enviant un correu electrònic a info@museuvidarural.cat. Les places són limitades.

No és obligatori, però es recomana portar una càmera DSLR (reflex) amb objectiu de gran angular entre 8mm i 24mm, roba d’abrigar i frontal amb opció de llum vermella.

"🏊​​​​​​​Alta participació en la Setmana de la Joventut de Pira" "🎉Montblanc obre les inscripcions per veure el seguici des del balcó de l'Ajuntament"