El Terrània de Montblanc enllesteix la seva programació

La setzena edició del Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc tindrà lloc del 28 al 30 de setembre
L'interior de l'antic convent de Sant Francesc acull el festival cada any. | Cedida

 

Falten menys de dos mesos perquè Montblanc torni a acollir un dels seus festivals més consolidats. El cap de setmana del 28 al 30 de setembre, arriba novament el Terrània el Festival Internacional de Ceràmica de Montblanc, en la que serà ja la seva setzena edició. El festival ja disposa d’un programa definitiu i material gràfic.

Aquest any, la imatge de la portada del programa i del cartell és una peça del ceramista Jordi Serra. Precisament el primer acte del festival està dedicat a aquest artista de Cornellà de Llobregat. És per això que, com a tastet del festival, el dijous 6 de setembre, dins els actes de la Festa Major, s'inaugurarà l'exposició ‘Reflexos metàl·lics. Nissaga Serra del 1901 fins al 2018’. Tindrà lloc a la Sala Sant Miquel i es podrà visitar els matins de divendres i els caps de setmana previs al festival i també els tres dies de Terrània.

El festival oferirà també altres exposicions pels amants de la ceràmica: a la Galeria Natàlia Ferré hi exposarà Montse Llanas; al Centre d'Interpretació de l'Art Rupestre, Mercè Rius; i a l'Oficina de Turisme hi haurà una mostra d'obres dels alumnes de l'Escola d'Art i Disseny de Tarragona. Com és habitual, el punt neuràlgic de Terrània serà l'antic convent de Sant Francesc.

Els Països Baixos, convidats en aquesta edició de Terrània

Els expositors d’aquesta nova edició es distribuiran de la següent manera: a la nau central hi haurà l'espai d'exposició i venda, on es podran trobar onze ceramistes arribats de Catalunya, nou francesos, sis espanyols i un del Regne Unit. Al claustre hi haurà la mostra d'un ceramista belga i cinc dels Països Baixos, país convidat en aquesta edició. Tampoc no hi faltaran les demostracions i els tallers dedicats a grans i a petits. La plaça tornarà a acollir l'espectacle del dissabte al vespre on la companyia Fanglina presentarà 'Fire Lakes'.

El Terrània és un festival reconegut

Fa setmanes que la informació del festival es pot veure al web www.terrania.cat i a partir d'ara la pàgina de Facebook del festival anirà presentant les novetats i els participants. A més, cal destacar que el festival ha estat reconegut amb el Premi d'Honor de l'Associació de Ceramistes de Catalunya en la modalitat Premi Artesania de Catalunya.

"Es posa en marxa el transport nocturn a la Conca de Barberà" "L’Arxiu Comarcal de la Conca rep una butlla papal de gran valor històric"