Es posa en marxa el transport nocturn a la Conca de Barberà

Aquest any només dos municipis de la comarca s'han acollit al servei, que transporta joves a les festes majors dels pobles
Grup de joves pujant a un autocar nocturn. | Cedida

 

Aquest dissabte, dia 18 d’agost, entra en funcionament el Transport Nocturn de la Conca de Barberà, un servei que transporta els joves de la comarca a les festes majors d'altres pobles. El primer municipi que acollirà el servei serà Santa Coloma de Queralt amb motiu de la seva Festa Major i, en concret, pel concert del grup La Pegatina. 

Així doncs, s'espera que desenes de joves d'altres pobles de la Conca assisteixin a l'actuació gràcies al transport de nit. El següent dia que es donarà aquest servei serà el 10 de setembre per la Festa Major de Montblanc en què actuaran Tex & Sun Flower Seed (Japó), Roba Estesa, Lágrimas de Sangre, Dj Txako i Dj Ogt. 

El Transport Nocturn va posar-se en marxa l’any 2006 a través de l’Oficina Jove del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb l’adhesió d’11 pobles de la comarca. La iniciativa va sortir precisament d’un grup de joves, que van veure la necessitat de poder desplaçar-se a les festes majors o concerts dels altres municipis d’una manera segura. El servei va ser un èxit des del principi, ja que en tot l’estiu s’aconseguia transportar uns 3.800 joves.

Normes de comportament

L’autobús té unes normes que s’han de complir: els menors de 16 anys han d’anar acompanyats dels pares o tutors i els joves de 16 a 18 anys han de portar una autorització signada. A més, cada transport compta amb la presència d’un vigilant que vetlla perquè ningú pugi alcohol al vehicle i perquè no hi hagi comportaments incívics, i alhora ajuda a reforçar després la vigilància en la mateixa festa. A les 5.00 hores de la matinada es torna cap a casa i el preu per viatge és de dos euros.

Alguns pobles han renunciat al transport nocturn

Montblanc i Santa Coloma de Queralt són els únics pobles de la Conca de Barberà que acolliran aquest estiu el servei de Transport Nocturn impulsat pel Consell Comarcal. La manera d'enfocar la festa que tenen els joves en l’actualitat i alguns actes vandàlics han fet que la resta de municipis que acollien el servei hagin anat renunciant a ell al llarg dels darrers estius.

El model de festa del jovent ha canviat molt en els darrers anys, amb el ‘botellón’, per exemple, i també s’han detectat comportaments incívics en alguns casos. És per això que molts pobles, han anat renunciant a acollir l’autobús i dels onze que n’hi havia en l’inici, aquest estiu només n’han quedat dos: Montblanc i Santa Coloma de Queralt, després que Les Piles, Sarral i Vimbodí i Poblet, que encara acollien el servei l’any passat, no s’hi hagin adherit enguany.

 

"L’Arxiu Comarcal de la Conca rep una butlla papal de gran valor històric" "Les Piles posa en marxa la sisena edició del Danseu Festival"