Vimbodí i Poblet podrà celebrar la Festa Major el segon cap de setmana del mes d'agost

Tot i la pandèmia de la Covid-19, el municipi podrà gaudir d'un gran nombre d'actes que s'adaptaran a les mesures de prevenció necessàries
Cercavila de la Festa Major de Vimbodí i Poblet, que enguany se celebrarà entre el 6 i el 9 d'agost | Josep Maria Potau
 

Vimbodí i Poblet ha anunciat que aquest estiu podrà celebrar la Festa Major en honor a Sant Salvador. Sense gaire diferència en les dates respecte anys anteriors, la festa està programada pels dies 6, 7, 8 i 9 d'agost, tenint en compte les actuals mesures de prevenció i seguretat dictades per l'autoritat sanitària. Aquesta serà una Festa Major inclusiva, amb activitats adreçades a tota la família i, sobretot, segura. 

Des de l'Ajuntament de Vimbodí i Poblet recorden que l'objectiu «és que la seguretat es mantingui per damunt de tot, pel que hem organitzat activitats que permeten mantenir les distàncies de seguretat i en les que caldrà fer servir mètodes com l’adequada higiene de mans i la mascareta, entre altres». En aquest sentit, totes les activitats s'han adaptat a l'actual situació i l'Ajuntament es reserva el dret a introduir les modificacions que resultin necessàries en el calendari d'actes per a preservar la salut i el benestar dels vimbodinencs i vimbodinenques.

Quatre dies de festa amb cultura popular, música i espectacles

La festivitat començarà el dijous 6 d'agost a les dotze del migdia amb la tradicional tronada d'inici de Festa Major. Després de la missa a l'església de Sant Salvador, es preveu la baixada de la comitiva encapçalada per la gegantona Piponeta fins a la plaça Major, on es farà el vermut popular a càrrec de l'entitat juvenil Som de Poble. A les set de la tarda, el vimbodinenc Xavier López pronunciarà el Pregó de Festes, i seguidament, s'inauguraran les diverses exposicions locals. El concert del cantautor David Potau, a dos quarts de dotze de la nit, tancarà els actes del primer dia a la Plaça Major del municipi.

El correfoc, a càrrec dels Deixebles del Dimoni de la Pedra Llarga l'any passat, no es podrà celebrar enguany. | Josep Maria Potau
 

El divendres 7 d’agost, el calendari s’obrirà a les dotze del migdia, amb l’espectacle de màgia que acollirà el Cinema Foment, seguit de la sessió de cinema familiar, prevista a les set de la tarda. A la nit, a partir de dos quarts de dotze, la piscina municipal serà l’escenari de l’actuació de Travelling Band i l’Orquestra Cotton. El dissabte 8 d’agost, els actes del dia començaran també a les dotze del migdia, amb el concert de cobla de sardanes al Passeig Jaume I. A les sis de la tarda es podrà veure un espectacle familiar i els actes del dia es completaran amb el castell de focs i l’actuació de la banda WalkBand, a la piscina municipal.

El darrer dia de festes, diumenge 9 d’agost, es farà una caminada popular oberta a tots els veïns i veïnes del poble que desitgin comprovar les millores que s’han dut a terme des dels aiguats de la passada tardor. En arribar, els participants es podran afegir al vermut popular, previst a la Plaça major en aquest cas per gentilesa del Grup de Geganters i Grallers La Palanca. La sessió de cinema de la tarda, al Foment, serà un dels últims actes previstos d’unes celebracions que, tot i els moments actuals complicats, volen mantenir l’esperit de col·laboració i companyia entre els ciutadans i ciutadanes del municipi.

"Una exposició connectarà el món rural amb 3 espais de l'Espluga de Francolí" "Montblanc vol 'guanyar a la Covid-19' amb una nova campanya comercial"