La DO Conca de Barberà, molt ben puntuada a la Guia Peñín de los Vinos de España 2020

El 100% trepat La Font Voltada 2015 del Celler Abadia de Poblet és un dels vins millor puntuats de la Guia, junt amb el Grans Muralles i Milmanda de Bodegas Torres

 

La Guía Peñín de los Vinos de España 2020 ofereix informació d'uns 11.801 vins tastats de més de 2.000 cellers. Entre aquests es troben unes 70 referències de la Denominació d’Origen Conca de Barberà. Per categories, els vins negres tornen a suposar el gruix de la guia, amb un 55% dels vins tastats. Per darrere, se situen els blancs (28%), seguits dels escumosos (7%), els rosats (6%), i els generosos i dolços (4%).

La majoria de vins de la DO Conca de Barberà han rebut una puntuació alta a una de les guies més importants de vins de l’Estat espanyol, un referent pels amants del vi que valora cada cop més el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà. En aquesta Guia del 2020, hi ha 17 vins de la Denominació amb 90 punts o més, una puntuació que a la Guia qualifiquen de vins excel·lents, entre els quals hi ha 6 vins elaborats amb trepat.

Des del Consell Regulador es valora molt positivament els resultats obtinguts a la Guia, ja que hi ha un bon nombre de referències de vins qualificats d’excel·lents i, en general, hi ha un gran nombre de vins que s’aproximen als 90 punts, qualificats com a "Molt bons". Bernat Andreu, president de la Denominació, valora els resultats positivament i recalca la bona feina dels cellers de casa: «cada cop més es demostra la bona feina dels viticultors de la Conca en treballar totes les varietats i especialment el trepat. És una bona recompensa que la crítica especialitzada reconegui aquest esforç per aproximar-se a l’excel·lència i transmetre el nostre caràcter únic».

En aquest sentit, destaca el celler Abadia de Poblet aconseguint col·locar 4 dels seus vins per sobre dels 90 punts. També cal destacar la bona puntuació del trepat 100% La Font Voltada 2015 d'Abadia que empata amb el Grans Muralles 2014 de Torres, un clàssic de les primeres posicions d'aquesta Guia. Aquesta nota esdevé la millor puntuació per un trepat. A més, el Celler Bodegas Torres col·loca el seu blanc, Milmanda 2016 amb 93 punts, un triple empat al més alt nivell.

Amb 92 punts sorpren el vi dolç elaborat amb trepat del jove celler Mas de la Pansa del Viver de Celleristes, Mas de la Pansa Dolç de Trepat 2017. El Celler Cara Nord torna a realitzar un molt bon paper amb els 92 punts del seu Cara Nord Negre 2016. A més, el Celler Cara Nord rep una altra bona puntuació amb el Garrut 2018, 91 punts. En aquesta franja dels 91 punts també destaca el Manuela Ventosa 2012 del Celler Rendé Masdéu, també un clàssic de les bones puntuacions en aquesta Guia. També trobem el Caliu 2014 del Celler Vega Aixalà i el blanc Sons de Prades de Bodegas Torres.

Encetant la zona dels 90 punts trobem 4 trepats més: el Carles Andreu Trepat 2017 i el 12@ 2018 ambdós del Celler Carles Andreu, precursor de vinificar en negre aquesta varietat. Els altres 2 trepats són el Trepat del Jordiet 2017 del Celler Rendé Masdéu i el Cara Nord Trepat 2017 del Celler Cara Nord. Finalment, trobem l'Abadia de Poblet negre 2017 del Celler Abadia de Poblet i el Josep Blanc Foraster Selecció 2017 del Celler Mas Foraster.

Què és la Guia Peñín?

La Guia Peñin 2020 és un complet manual i una guia enològica de gran utilitat. Se l’anomenada la bíblia dels vins i la realitza un equip d'experts professionals del món de l'enologia. Durant diversos mesos es realitzen meticulosos tasts de vins procedents de totes les regions vinícoles oferint una gran visió del panorama enològic de l’Estat espanyol.

"🌳La caminada popular pel Paratge Natural de Poblet obre inscripcions" "👩👵La Conca de Barberà commemora el Dia Internacional de les Dones Rurals"